Jwong 發表於 2019-2-9 01:49

Pioneer LX-701 誤認長駁耳機

各位Pioneer LX-701 用家師兄,我今晚諗住set下部機,但發現部機show “Phones Engaged”和耳筒燈長著,嘗試reset 、切電源和Reset 出廠設定也解決唔到,現在插耳機有聲但扙走耳機後部Amp仍以為插住耳機而唔出聲。有冇師兄知點攪?

lx70a 發表於 2019-2-9 09:13

更新最新版固件、部機在設定時經常不能出晝面、

要Reset一兩次才正常、中文顯示又出英文、

大家有無這問顆、已通知先鋒但未有回音

AskaLung@FB 發表於 2019-2-9 11:03

樓主平時係吾係有用開耳筒插AMP既習慣?

AskaLung@FB 發表於 2019-2-9 11:04

Touchwood 我部未有發生過類似情況

Jwong 發表於 2019-2-9 11:51

AskaLung@FB 發表於 2019-2-9 11:03
樓主平時係吾係有用開耳筒插AMP既習慣?

完全未用過headphone插Amp。你話係未激氣!

AskaLung@FB 發表於 2019-2-9 12:51

試下用4WD加棉花棒抹吓佢個headphone頭

Jwong 發表於 2019-2-9 13:56

今日攞番入維修中心,啱啱過保養,要$300檢查費之後再報價。

jg1899 發表於 2019-2-10 19:43

Jwong 發表於 2019-2-9 13:56
今日攞番入維修中心,啱啱過保養,要$300檢查費之後再報價。

我試過啦呢部機701, 無端端長著headphone 嗰啲喇叭icon不斷咁跳 點樣reset部機都係冇用,好彩係保養期最後一個月 ,攞上廠整都要搞成個幾兩個月 先攞返嚟 問佢邊度話佢又唔肯講,我對先鋒呢個牌子都怕怕

Jwong 發表於 2019-2-10 23:44

jg1899 發表於 2019-2-10 19:43
我試過啦呢部機701, 無端端長著headphone 嗰啲喇叭icon不斷咁跳 點樣reset部機都係冇用,好彩係保養期最後 ...

聽到師兄咁真係有啲擔心。真係接受唔倒冇咗部Amp 兩個月。另外唔知要整幾多錢。

mtvbb 發表於 2019-2-11 10:25

我UP左最新未試過出唔到設定畫面,反而先前未UP最新試過, 中文顯示熄左機再開只出英文
頁: [1] 2
查看完整版本: Pioneer LX-701 誤認長駁耳機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。