tarotkong 發表於 2019-2-8 11:48

P記今年會唔會出LX703及LX903?

請問各位全能既師兄, P記出咗VSX-LX503是否意味今年會出LX703及LX903, 如出會唔會有IMAX Enhanced? 請給我啓示, Thanks!

matt88p 發表於 2019-2-8 12:51

我都期待緊一出即換.

MDLP 發表於 2019-2-8 14:28

我都期待緊一出即換.

正常估計701同901
已經預留可升級firmware
好多人話硬件有新買新
但LX用嗰兩粒個DAC已經在對手之上
而日系兩皮樓下對手所用嘅dac
只不過係等同lx501或以下級數
所以如果701同901可以升級到imax的話
性價比真係超高到爆

不過901咗咁耐
在商言商
廠方要搵錢的話
都係要轉下新款

希望日後仲可以有FW
益吓我哋啲舊用家唔使又換機

Jwong 發表於 2019-2-8 14:35

MDLP 發表於 2019-2-8 14:28
正常估計701同901
已經預留可升級firmware
好多人話硬件有新買新

同意!其實過去兩年LX-701/901一路有firmware upgrade加入新功能,我哋一班用家不用年年追款已慳番些少,如果今次有埋IMAX Enhanced 功能就真是超值了。

MDLP 發表於 2019-2-8 15:03

我都期待緊一出即換.

其實e+追IMAX
就好似當日追dtsX咁
未有時就熱切追求點燈
當到咗真係擁有又似乎不外如事
尤其是大片行dtsX比例真係唔多
如果要改動原有天花裝置就更麻煩
其實過去兩年又有無人引證到
新出嘅dtsX比最先出嘅atmos好呢?

marco 發表於 2019-2-8 15:06

我覺得如果有新機出,硬件要昇可能係8K又或者多幾份amp{:6_134:}

老五 發表於 2019-2-11 14:38

MDLP 發表於 2019-2-8 15:03
其實e+追IMAX
就好似當日追dtsX咁
未有時就熱切追求點燈

我都應同師兄所講,就好似Auro 3D 咁,當初講到點樣好聲靚聲過ATMOS,但從來冇碟出過,到今日已經冇乜人提起,依家個個講imax 點樣好聲靚聲過Atmos,但都只出過兩套紀錄片,都唔知電影幾時先至有得出,再加上用返舊世代DVD銅軸出聲,點可能贏得到HDMI出嘅高清聲

MDLP 發表於 2019-2-11 14:53

老五 發表於 2019-2-11 14:38
我都應同師兄所講,就好似Auro 3D 咁,當初講到點樣好聲靚聲過ATMOS,但從來冇碟出過,到今日已經冇乜人 ...

dolby就話版權問題
dts-HDMSTR都唔畀直接upmix上
係咪有啲鬼鬼地呢?

按道理當今最高規格係DVD dts
唯一可以直up上imax13.1
#曲

tkc884 發表於 2019-2-11 14:54

有無消息901仲會否有update?

hohodog900 發表於 2019-2-12 09:28

MDLP 發表於 2019-2-11 14:53
dolby就話版權問題
dts-HDMSTR都唔畀直接upmix上
係咪有啲鬼鬼地呢?

聽咗兩場天龍試影會,硬喺覺得用銅軸出dts唔見得好聲過就咁HDMI出Atmos,由其是Ready Player One,諗起都on9,希望真IMAX碟出番正常dts-x有驚喜啦!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: P記今年會唔會出LX703及LX903?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。