KennethChu@G 發表於 2019-1-30 09:53

睇電視Headphone,求意見

最近想買返對睇電視Headphone夜晚煲Netflix及打機用,主力駁PS4 Pro及Samsung 4K HDR TV睇內置Netflix,鍾情Sony耳機 ,見而家有兩款可選擇,2018年出左款WH-L600及仲有舊款HW700DS,HW700DS有9.1上網睇評價唔差有少少心動,但始終出左幾年,又疑惑緊會唔會支援唔到而家啲電視及PS4 Pro,其實而家仲值得人手嗎?定乖乖地買新款算?

神武光輝 發表於 2019-1-30 13:05

最好去sony陳列室試試先,效果可能同你期望有分别!

小瑟 發表於 2019-1-30 21:59

HW700DS唔支援 HDCP2.2, 唔好買勒~

小瑟 發表於 2019-1-30 22:02

WH-L600我覺得冇700DS咁好, 支援DD TURE HD, 依家我有時都想搵D耳機睇戲, 不過未有一隻岩心水呢!!
唔知DOLBY果隻會點既呢~~

issachar 發表於 2019-1-31 15:40

小瑟 發表於 2019-1-30 22:02
WH-L600我覺得冇700DS咁好, 支援DD TURE HD, 依家我有時都想搵D耳機睇戲, 不過未有一隻岩心水呢!!
唔知DOLB ...

呢 d 耳機受物理所限,好難做到真係 surround 既較果... 之前我都玩過幾款好評既 DTS:X Surround 耳機覺得都係一般...

WY807 發表於 2019-1-31 16:03

issachar 發表於 2019-1-31 17:20

WY807 發表於 2019-1-31 16:03
電視有藍芽的話不如直配藍芽耳筒

師兄有乜推介下 {:6_139:}

robotan 發表於 2019-2-1 02:17

JBL喇,價錢合理又好聲又長氣{:1_326:}
頁: [1]
查看完整版本: 睇電視Headphone,求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。