阿定 發表於 2019-1-21 22:01

唔係市區係差少少…D運輸大哥有時真係無佢地辦法

issachar 發表於 2019-1-21 22:05

送貨呢部份真係冇計... 送貨大佬真係大_哂既.....
不過如果 AVLIFE 個 manager 一個關我X事既態度... 我覺得不能接受...

果 D "全行都知"既"常識"聽完我祗會更加想小媽拆蟹... {:6_124:}你行內人知關我交叉事咩

我買 A8F 果時都係自己 CALL VAN, 加錢叫司機幫我搬一搬...
另外, 因為買 55" 既關係, 勉強仲可以自己裝機... (傳說唔係 SONY 師父裝開機有事 SONY 唔會同你跟, 所以唔好學)

我買 AMP 果陣都係自己抬.... 真係拎到隻野咁...... 不過唔駛等送貨... 我覺得值{:6_136:}

mwleung1 發表於 2019-1-21 22:33

ykluk 發表於 2019-1-21 19:55
送貨同安裝都係AVLife自己做?

我唔知係av life 定三星送,總之有人送貨又安裝得好好就算

關大爺 發表於 2019-1-21 22:44

師兄,好彩你係在2019年買機,如果你在1990年買,呢D叫好彩重有貨收{:6_174:}你重要乖乖地準備貼士比D大哥

WY807 發表於 2019-1-21 23:51

多毛肥 發表於 2019-1-22 01:04

我響AV奶買amp以至電視都係自己提貨,用架摺車由K11拉番屋企,sales都問點解唔等送貨
係會比途人眼望望"做咩條友仔連運輸錢都節省"
其實請假一日,唔好彩兩日等佢黎,條人工數仲甘
仲有時間可以自己控制.夜晚清好個位,第日收工去攞返屋企
即時有機玩開心過等了又等唔知幾時先到

issachar 發表於 2019-1-22 01:46

多毛肥 發表於 2019-1-22 01:04
我響AV奶買amp以至電視都係自己提貨,用架摺車由K11拉番屋企,sales都問點解唔等送貨
係會比途人眼望望"做咩 ...

同意呀師兄, 請日假真係冇咁嬲....

nikkotsoi 發表於 2019-1-22 01:51

所以點解大鋪貴d都有人買
就係因為可以做到同一日送貨同裝

wil-wil 發表於 2019-1-22 10:51

題外話,講開國內買機,已多次經專家確認,同一 size同一型號,與香港版嘅日制機,無論質素或打開機內見到走線佈局都唔同,試過好多次同一功能調校完好似無調過咁,點搞都無乜反應!! 佢地結論同賓士一樣,國產同港版都唔同,國產係適合國內用!!結論係一分錢真係一分貨!!

大玩偶 發表於 2019-1-22 12:08

早半年係 荃灣 奶買部 QLED , 送貨同安裝 係一併
師父都準時按約好時間 , 事前都打左電話黎溝通 ,
so far 大致都無咩問題 , 印象係 唔包拆舊機呢下有D 唔夠完美....{:6_125:}
我花左半日時間先拆左部舊 Plasma 落地.... 最後仲剩幾口 拉爆係牆上面 , 因為唔夠工具拆走佢......
好彩 三星師父上門 , 好快就幫我搞埋D 手尾 , 仲即刻度位安裝部新 QLED
服務呢家野 , 永遠都係人夾人緣 {:6_142:}

唔講咁多 , 我準備又要拎架生 殺上"淘寶官方" 指定集運公司P 佢 祖宗十八代 {:6_124:}{:6_124:}

頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: AVLife買機日誌[未完]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。