小瑟 發表於 2019-1-8 10:23

【CES 2019】LG Signature OLED TV R – 可捲曲式電視

新聞中心: https://post76.hk/news/2019/01/c ... re-oled-tv-r-8k-tv/

可自由捲曲伸縮的電視機...原來不是發夢先會見到...

終於實現可以收埋部 OLED TV了…
3Z7fuat7WZQ

issachar 發表於 2019-1-8 11:15

連 LG 都有 AIRPLAY? SONY 唔會冇卦!?

小瑟 發表於 2019-1-8 20:34

Versa 發表於 2019-1-8 21:21

大吋數TV(65吋或以上)唔係好多人有位放,但如果出部oled TV 好似投影幕咁向上收起,投影機都唔駛,咁又唔同講法,相信出到100甚至120吋都都好多家庭食得起 {:1_343:}

jackybee 發表於 2019-1-8 22:00

大吋數TV(65吋或以上)唔係好多人有位放,但如果出部oled TV 好似投影幕咁向上收起,投影機都唔駛,咁又唔 ...

但個價錢吾係人人食得起呢!!?

michael.t 發表於 2019-1-8 22:14

issachar 發表於 2019-1-8 11:15
連 LG 都有 AIRPLAY? SONY 唔會冇卦!?

好奇怪Sony自己完全冇Sell過有AirPlay

反而Apple就有提到Sony有AirPlay

https://www.apple.com/ios/home/accessories/#section-tv

issachar 發表於 2019-1-9 00:43

michael.t 發表於 2019-1-8 22:14
好奇怪Sony自己完全冇Sell過有AirPlay

反而Apple就有提到Sony有AirPlay

有得睇冇得食... 又係新機先有? {:6_129:}

小瑟 發表於 2019-1-9 06:30

小瑟 發表於 2019-1-8 20:34
SONY好似真係冇喎!!!

SORRY,.....原來 SONY都有AIRPLAY2支援的~~

小瑟 發表於 2019-1-9 06:32

大吋數TV(65吋或以上)唔係好多人有位放,但如果出部oled TV 好似投影幕咁向上收起,投影機都唔駛,咁又唔 ...

對呀, 收得起, 入屋真係可能會易D呢~~ 起碼上樓都易!!

小瑟 發表於 2019-1-9 06:33

issachar 發表於 2019-1-9 00:43
有得睇冇得食... 又係新機先有?

係囉, 其實連A1都有得上IMAX, 上個AIRPLAY APPS我諗應該唔難掛!!!!
不過我反而想XBOX有.....因為我近來發覺, XBOX睇 NETFILE靚過SONY APPS好多好多, 尤其係DV既片~{:12_833:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 【CES 2019】LG Signature OLED TV R – 可捲曲式電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。