小瑟 發表於 2019-1-8 10:08

【CES 2019】Samsung CES 2019發佈8K QLED + 75" MicroLED

熱話帖:https://post76.hk/news/2019/01/ces-2019-samsung-75-microled-4k-tv

全新 MicroLED 技術令 LED 面板能做出更精準的控光... 2019 年又有新野玩了...

8K QLED, 內置 Itune 同Airplay2, 即係同 Netflix爭過喎。有得爭喎。

https://youtu.be/FIuf1gxihsA{:1_343:}

小瑟 發表於 2019-1-8 10:10

黎緊仲有 Micro LED, 睇來三叔有 D睇頭喎。{:1_338:}

720 發表於 2019-1-8 10:42

即係差唔多有哂apple tv features?

issachar 發表於 2019-1-8 11:13

點解唔黐埋 SONY 度... 我都想 SONY 有 AIRPLAY 呀.........

G36 發表於 2019-1-8 15:56

issachar 發表於 2019-1-8 11:13
點解唔黐埋 SONY 度... 我都想 SONY 有 AIRPLAY 呀.........

三叔個market share大d?

issachar 發表於 2019-1-8 16:30

G36 發表於 2019-1-8 15:56
三叔個market share大d?

見到 LG 都有 AIRPLAY! 唔制呀.... SONY 唔好咁對我啦....{:6_126:}

Hugo Fok 發表於 2019-1-9 00:34

【CES 2019】Samsung 75 吋 MicroLED 4K 電視曝光

熱話帖:https://post76.hk/news/2019/01/ces-2019-samsung-75-microled-4k-tv

全新 MicroLED 技術令 LED 面板能做出更精準的控光... 2019 年又有新野玩了...

小瑟 發表於 2019-1-9 21:17

720 發表於 2019-1-8 10:42
即係差唔多有哂apple tv features?

我諗APPLE開放左, 唔洗再買APPLY TV都可以睇到APPLE MOVIE呢~~
好似NETFLIX咁, 到時裝哂二個, 就可以比較邊個畫汁正D勒~{:12_836:}

小瑟 發表於 2019-1-9 21:18

issachar 發表於 2019-1-8 16:30
見到 LG 都有 AIRPLAY! 唔制呀.... SONY 唔好咁對我啦....

AIRPLAY原來 SONY都有, 只係好似未有ITUNE炸!!!

issachar 發表於 2019-1-9 21:36

小瑟 發表於 2019-1-9 21:18
AIRPLAY原來 SONY都有, 只係好似未有ITUNE炸!!!

希望唔好等一年半載先有 FIRMWARE UPGRADE..... {:6_125:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 【CES 2019】Samsung CES 2019發佈8K QLED + 75" MicroLED

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。