KenL26 發表於 2019-3-13 18:46

你好CHING, 請問4K 暫時好似呢部投距最短?
我牆身到牆身2.5米,扣埋電視/裝飾 估計鏡頭到幕最多得2.1米
都投到84~5寸,
唔知有無其他4K入門機可以投到更大尺寸呢?

lowbeejai 發表於 2019-3-13 23:09

小弟都係2.4米 投84-90寸
在optoma uhd51 同w2700之間選擇
最後決定係...{:8_403:}

582 發表於 2019-3-13 23:48

最後決定係...

晤洗諗啦卦,梗係benq w2700啦,我用梗w1700都覺得好正,呢部重冇埋光匡添,如果我唔係有w1700我都會買佢{:8_384:}

pwong888 發表於 2019-3-14 09:39

最後決定係...

期待報告

chhanthony 發表於 2019-3-14 09:58

KenL26 發表於 2019-3-13 18:46
你好CHING, 請問4K 暫時好似呢部投距最短?
我牆身到牆身2.5米,扣埋電視/裝飾 估計鏡頭到幕最多得2.1米
...

唔計超短,呢部真係最短......

chhanthony 發表於 2019-3-14 09:59

最後決定係...

頭批行貨? 正喎!

lowbeejai 發表於 2019-3-14 10:25

chhanthony 發表於 2019-3-14 09:59
頭批行貨? 正喎!

係呀 師兄
第一日到貨就上去打搞七哥
左右牆限制 要投80寸以上
投影幕得影輝 84或si solo slate 90二選一
最後都係唔捨得比兩皮買個妹仔?

chhanthony 發表於 2019-3-14 11:02

lowbeejai 發表於 2019-3-14 10:25
係呀 師兄
第一日到貨就上去打搞七哥
左右牆限制 要投80寸以上

我都係喺七哥度睇
lowbeejai兄最後買咗SI幕?

KenL26 發表於 2019-3-14 14:00

最後決定係...

正丫 CHING,你係係集成隔離買?可以PM價錢比我嗎?
本身前日約左上去睇 突然公司有野攪又走唔到{:12_732:}
你係機前面鏡到幕有2.4米?

KenL26 發表於 2019-3-14 14:05

chhanthony 發表於 2019-3-14 09:58
唔計超短,呢部真係最短......

好的,唔該哂
本身睇Acer V6820, 之後留意到呢部 可以大多少少就改變主意
仲有D時間先入伙 可以再等多陣{:6_136:}
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: BenQ W2700 4K HDR短投投影機正式發佈

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。