LauHoTung@FB 發表於 2019-1-2 01:55

TRINNOV+PIONNER LX800+PROCELLAP18+SVSPC﹣4000+M﹠K MX 350SFXL三炮...

究竟三隻不同牌子的低音炮以trinnov調校後威力有幾大呢?再加埋部pioneer lx 800又會提升到咩層次?使用Trinnov x Procella x Pioneer LX-800 x 3炮房(Procella p18 x M&K MX350SFXL x SVS PC -4000)已有一段時間,真係太強勁,強勁嘅意思係量、動態超大 ,有層次而卻又做到十分乾淨,而且係做了一次auto-calibration已經有咁嘅效果,大家可以睇下三隻炮before及after嘅曲線(黃線係procella,綠線係m&k,藍線係svs-pc4000),調校後三隻 炮已可叠埋及更見平直,不過after在30-50hz中間仍然出現凹陷,這是我房間特性,可在target curve再作微調。不過講效果呢,啲嘢實在太大舊,一支手槍變咗支大炮咁,連我呢個低音狂都覺得誇得滯。最過癮係我可以set一組2.2記憶,以 Pioneer LX-800平衡輸出去trinnov聽歌仔,喂,我覺得真係唔差噃!

pac 發表於 2019-1-2 06:57

實在太勁喇{:6_134:}

copy 發表於 2019-1-2 08:27

滑哈拿2 HDMI呀{:6_128:}

ken01010 發表於 2019-1-2 10:59

好勁!環境靚,器材正{:1_326:}

matt88p 發表於 2019-1-2 11:40

近排好多無敵組合!!

qq1122yq 發表於 2019-1-2 15:58

東兄 {:1_344:}

小瑟 發表於 2019-1-2 16:11

東爺果然係勁~{:1_344:}

留名睇報告~

WY807 發表於 2019-1-2 22:56

leekoonhung 發表於 2019-1-3 01:04

這個未叫實力表現{:6_138:}

josephlok 發表於 2019-1-3 13:22

{:6_128:}good
頁: [1] 2
查看完整版本: TRINNOV+PIONNER LX800+PROCELLAP18+SVSPC﹣4000+M﹠K MX 350SFXL三炮...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。