Billyfish 發表於 2018-12-21 17:13

你真係好彩{:6_136:}
啱啱買齊哂就有人幫你set{:6_136:}
葡萄{:6_137:}

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-21 20:40

Cogor 發表於 2018-12-21 13:41
套《一代宗師》喺港版定美版?

威廉sir帶黎架,無留意?

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-21 20:45

Sifopean 發表於 2018-12-21 16:33
Ching , 或各位專家請問聲 :
IMAX minimum requirement 唔係5.1.4咩?
因為小弟都係5.1.2 , 但已經 ...

當然裝到4隻就緊係好啦,2隻都玩到架。

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-21 20:51

Billyfish 發表於 2018-12-21 17:13
你真係好彩
啱啱買齊哂就有人幫你set
葡萄

Haha 時間啱啱好,仲可以用IMAX 過聖誕???
我初頭都唔敢叫,見到其他師兄咁齊料,費是獻醜,不過諗諗下,唔好蝕,等威廉sir上黎set. 又可以請教佢。
仲教埋我玩5.1 bi amp. 用盡部6500

bobiecheng 發表於 2018-12-21 23:56

恭喜ching

timmy 發表於 2018-12-22 00:22

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-21 20:51
Haha 時間啱啱好,仲可以用IMAX 過聖誕???
我初頭都唔敢叫,見到其他師兄咁齊料,費是獻醜,不過諗諗 ...

當然啦{:8_390:}

ivanavy 發表於 2018-12-24 15:59

師兄屋企個setting好正啊,唔洗裝height speaker搞到一嚿二嚿破壞屋企美觀感,又做到Atmos聲效??。如果surround都用埋707落腳 上面Atmos enable 做5.1.4 應該更正。

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-24 16:49

ivanavy 發表於 2018-12-24 15:59
師兄屋企個setting好正啊,唔洗裝height speaker搞到一嚿二嚿破壞屋企美觀感,又做到Atmos聲效??。如果su ...

Haha 我真係有諗過?,但後反射只適用於梳化後面,貼牆效果無咁好,希望日後可以搬大屋先諗??

ChakyBruce@FB 發表於 2019-1-17 10:46

有片睇啦??????
https://youtu.be/iMTKtz55OPo

VincentChung@FB 發表於 2019-1-17 11:01

後置擺則邊會唔會有問題
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: Denon x6500h 率先試用 IMAX Enhanced beta 版

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。