chiho80 發表於 2018-12-8 12:00

Atmos speaker [開左聲]

今日(9/12)終於有開聲小試一陣

因為新買既喇只線未到,用住條舊線試下先

開紿用Audyssey MultEQ setup,就發現detect到係full range 喇叭
第一次玩Atmos 都唔知full range 啱唔啱,不過都買左左,照setup先

跟住就咁跟audyssey 個setting up 睇XXX
我分唔到邊隻喇只出聲
係鎗戰個場
淨係feel到好有包圍
有好多之前係後面黎既細細聲音效變左好似前面黎咁

跟住睇Matrix revolutions
機地被入侵個場
好明顯d個surround 係有包圍感左
但木耳都係分唔到d聲點黎

煲下同試埋其他戲再報告

開左箱先 喇叭線未送到

關大爺 發表於 2018-12-8 12:47

反射喇叭,效果是否爭D

bigair 發表於 2018-12-8 13:25

快試效果{:6_195:}

matt88p 發表於 2018-12-8 14:07

師兄可否分享多啲使用後效果??
因為我發覺原來好多師兄真係屋企冇辦法裝天花喇叭, 所以反射都係一個冇辦法之後嘅option, 分享多啲感受畀多啲人知道都very good!!
{:8_387:}

nighos 發表於 2018-12-8 14:40

師兄呢對幾錢到呢?

chiho80 發表於 2018-12-8 14:58

放左上FRont speaker 上面,但要搵野墊一墊原裝個幾張貼差d

chiho80 發表於 2018-12-8 14:58

nighos 發表於 2018-12-8 14:40
師兄呢對幾錢到呢?

$200 usd + $30 usd shipping from amazon

issachar 發表於 2018-12-8 22:18

Front Height 都仲有計... Rear Height 我就 R 哂頭了... 唔知可以點擺... {:6_126:}

hellogd2seeyou 發表於 2018-12-9 18:21

師兄個新玩具效果點樣?係咪正左好多!?

chiho80 發表於 2018-12-9 20:20

唔知點墊好 用住住日x城 cheap cheap 墊先
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Atmos speaker [開左聲]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。