DickLai@G 發表於 2018-12-3 19:07

fishbone8822 發表於 2018-12-3 19:00
其實我也想問,自己朋友D野買得平係咪要坐監嘅?? 犯法??
好大罪?
阻咩人發達??

骨兄,有時人地睇唔過眼/眼紅/妒忌/多疑/自卑/自大/等等... 你都控制唔到啦,何必傷身勞氣?
我試過開個開箱分享文,都俾人單打,話分黨分派咁,搞到我都冇癮唔敢出文了
有好嘢,有平嘢,留埋益朋友好過唱通街,如果唔係一陣又被人標籤係打手/賣家/商業化

matt88p 發表於 2018-12-3 19:07

fishbone8822 發表於 2018-12-3 19:00
好大罪?
阻咩人發達??

骨兄最有道理,
我到今日都係最buy你嗰2句:   
有時間睇多齣戲好過, 無聊人先會喺背後搞咁多嘢!!

matt88p 發表於 2018-12-3 19:10

好大罪?
阻咩人發達??

不過我又想問返骨兄,
點解會問我以上問題?
我唔係好明.
好似同我本身冇乜瓜葛{:1_332:}
我好似從來冇介入過76任何人買野平同貴呢個問題....
冇任何留言係關於呢啲嘅!!
所以唔係好明, 其實關我咩事?
骨兄會唔會係唔小心send錯人? {:8_369:}

wman 發表於 2018-12-3 19:15

好大罪?
阻咩人發達??

聽聞那位師兄,都曾經要骨兄幫忙過,解決了問題,都算有罪 {:6_141:}

fishbone8822 發表於 2018-12-3 19:17

DickLai@G 發表於 2018-12-3 19:07
骨兄,有時人地睇唔過眼/眼紅/妒忌/多疑/自卑/自大/等等... 你都控制唔到啦,何必傷身勞氣?
我試過開個 ...

何必傷身勞氣? <---沒有.,..不過傷左個PMBOX...比人P爆左問係咪有水貨賣?

另人失望就唔好la

大家都知呀老頂一句話.........這裡影響力有幾多, 幾多人死跟及信任?

也好借這機會講多次............自己圍內成班窮人又愛玩買平貨ONLY, 都是跟"KENAMD" 玩的, 有咩頭暈身興以後PM佢好了{:8_368:}

fishbone8822 發表於 2018-12-3 19:19

matt88p 發表於 2018-12-3 19:10
不過我又想問返骨兄,
點解會問我以上問題?
我唔係好明.

見這個貼今期大熱...學到好多野..借機會表白下心聲, 不可以嗎?
一定要問matt兄才可以回貼嗎?, 令你誤會, Sorry!

matt88p 發表於 2018-12-3 19:21

fishbone8822 發表於 2018-12-3 19:19
見這個貼今期大熱...學到好多野..借機會表白下心聲, 不可以嗎?
一定要問matt兄才可以回貼嗎?, 令你誤會,...

原來如此!!
骨兄講到當然冇問題啦,
冇問題, 原諒你!!!!! {:1_326:}{:1_326:}{:1_326:}{:1_326:}

Barrylui 發表於 2018-12-3 19:25

本人本來都唔想出聲, 因為本人新仔一名其實乜都唔識.
但係點解, 開個貼請教下各位大哥. 會變咗鬧交嘅??
咁如果我真係選擇JBL, 會否喺度畀人鬧死??
本人冇咁多位大哥咁多音響知識. 但係就睇到好多人唔識尊重人!!

xmen 發表於 2018-12-3 19:34

Barrylui 發表於 2018-12-3 19:25
本人本來都唔想出聲, 因為本人新仔一名其實乜都唔識.
但係點解, 開個貼請教下各位大哥. 會變咗鬧交嘅??
咁 ...

你好 樓主
用JBL 唔會比人圍GA 你可以放心買如果你岩聽

品牌冇罪 最緊要唔好入埋果d m字額 同好會
宗教味濃
{:1_333:}

MartinTong 發表於 2018-12-3 19:38

此post 好有意思有意景有感情刻劃人性一面好到位
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12
查看完整版本: 新手請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。