Luxes 發表於 2018-11-25 18:34

邊到有好既賣喇叭店可以介紹下?

如上題 ,本人新手一名,唔多識喇叭/音響既野 , 但又想係間房用個好少少既喇叭 ,請問各位師兄們有冇人可以教下我或者介紹一兩間鋪頭黎自己去睇下~

我想搵既價錢約$2000內{:6_148:}

issachar 發表於 2018-11-25 18:48

師兄, 你條問題太大路... 音響同 shopping experience 呢 d 野太主觀... 好難有一個叫客觀意見...

音響野旺角友誠集中, 你可以上去行下, 有平民有發燒野... $2000 budget 但係你冇講你有乜要求, 聽歌定睇戲, 駁 D 乜野....

如果真係入門級, 可以買對 active speakers 而家好多可以玩埋 streaming 直插電腦, bluetooth 等等....

小邪ktm 發表於 2018-11-25 19:18

如果冇amp,2000只可買電腦喇叭仔,可去黄金睇下漫步者!如果2000淨買喇叭,可去聯興試下,都有幾多平價喇叭!

issachar 發表於 2018-11-25 19:46

如果冇amp,2000只可買電腦喇叭仔,可去黄金睇下漫步者!如果2000淨買喇叭,可去聯興試下,都有幾多平價喇叭! ...

師兄, 我想請問聯興係咪有 D Klipsch speaker 係 5.1 system 打散賣嫁?

Luxes 發表於 2018-11-25 20:02

師兄, 你條問題太大路... 音響同 shopping experience 呢 d 野太主觀... 好難有一個叫客觀意見...

音響野 ...

唔該哂師兄 , 因為真係唔多識 ~喧我得閒去友誠個邊睇下丫

Luxes 發表於 2018-11-25 20:03

如果冇amp,2000只可買電腦喇叭仔,可去黄金睇下漫步者!如果2000淨買喇叭,可去聯興試下,都有幾多平價喇叭! ...

唔該哂師兄意見

Luxes 發表於 2018-11-25 20:04

音響野 ...

我最主要都可能係用電腦睇戲用 , 得閒先聽下歌咁

小邪ktm 發表於 2018-11-25 20:09

issachar 發表於 2018-11-25 19:46
師兄, 我想請問聯興係咪有 D Klipsch speaker 係 5.1 system 打散賣嫁?

我都唔知係唔係打散出來的,係有klipsch衛星喇叭!好似16xx! wharfedale就有打散賣!

issachar 發表於 2018-11-25 20:47

Luxes 發表於 2018-11-25 20:04
我最主要都可能係用電腦睇戲用 , 得閒先聽下歌咁

Edifier 由平到貴都有幾多 active speakers, 另外 JBL 都有一對入門 active speakers, 都係千零蚊, 全部黃金地庫有得聽.

issachar 發表於 2018-11-25 20:47

小邪ktm 發表於 2018-11-25 20:09
我都唔知係唔係打散出來的,係有klipsch衛星喇叭!好似16xx! wharfedale就有打散賣! ...

THANKS 師兄! {:6_193:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 邊到有好既賣喇叭店可以介紹下?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。