jg1899 發表於 2018-11-23 20:32

chan@76 發表於 2018-11-23 18:37
你試左一d唔洗另外買野的方法先
唔好聽埋d有理冇理又話買後級
又話買呢款果款中置

想問下頻率(低頻)去到一個數值, 聲音就唔會有方向性?

copy 發表於 2018-11-23 20:56

usopp 發表於 2018-11-23 19:02
我覺得人聲唔夠出

用XLR線由前級去308?308背面啲制你點SET?只信晒前級自動校正無改動過?

MDLP 發表於 2018-11-24 01:01

chan@76 發表於 2018-11-23 15:53
唔相信520c會比308好上好多,
試用eq 調校到你想突出的頻段,
or 你攞後面一隻308上前當雙中置試一試個效果 ...

同意師兄所講
最理想應該係
搵多隻308想埋中置
不過以質論質
520c/530一定在308之上

MDLP 發表於 2018-11-24 01:04

jg1899 發表於 2018-11-23 20:32
想問下頻率(低頻)去到一個數值, 聲音就唔會有方向性?

講就係80Hz先有方向
我自己用2ch前級個L/R bal
array1400試test tone
要去到35Hz先聽唔出左右
由邊隻出

MDLP 發表於 2018-11-24 01:07

usopp 發表於 2018-11-23 18:00
Horn 同唔horn 會不會差好遠?

發聲原理都唔一樣

MDLP 發表於 2018-11-24 01:08

chan@76 發表於 2018-11-23 18:37
你試左一d唔洗另外買野的方法先
唔好聽埋d有理冇理又話買後級
又話買呢款果款中置

同意有理無理都話加後級
真理唔理性

usopp 發表於 2018-11-24 01:22

copy 發表於 2018-11-23 20:56
用XLR線由前級去308?308背面啲制你點SET?只信晒前級自動校正無改動過?

係用xlr 出,係信哂前級呀,頭先試加左1db好似好左D,再試下先

chan@76 發表於 2018-12-8 15:56

不妨考慮 705P
好高質吓

usopp 發表於 2018-12-8 16:56

chan@76 發表於 2018-12-8 15:56
不妨考慮 705P
好高質吓

下次升級目標??
頁: 1 [2]
查看完整版本: Lsr308轉520c

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。