shrek-01 發表於 2018-11-14 22:28

請問大家用Z9D開機後有冇久唔久有啪一聲(問題已解決)

請問各位C Hing用Z9D開機後有冇久唔久有啪一聲(問題已解決)多謝各位
因是由新機到現在都會有啪一聲(但近拍聲音大左同密左)
因為之前用開Pan記電視都久唔久都有啪聲(但冇Z9D咁大聲)

icq00000 發表於 2018-11-14 22:37

係咪啪一聲之後疑似重開機噉?
如果係,應該就係android重新啟動,我嗰部都會噉。

shrek-01 發表於 2018-11-14 22:45

icq00000 發表於 2018-11-14 22:37
係咪啪一聲之後疑似重開機噉?
如果係,應該就係android重新啟動,我嗰部都會噉。 ...

有唔似Android重新啟動聲(似熱後冷返聲)
之前都有但近來多左同大聲左少少.....!

ken01010 發表於 2018-11-14 23:06

shrek-01 發表於 2018-11-14 22:45
有唔似Android重新啟動聲(似熱後冷返聲)
之前都有但近來多左同大聲左少少.....! ...

我嗰部都有,認為係d膠冷縮熱脹聲
不過唔係成日有,多數係開得耐,同埋係夜晚先有

shrek-01 發表於 2018-11-14 23:38

ken01010 發表於 2018-11-14 23:06
我嗰部都有,認為係d膠冷縮熱脹聲
不過唔係成日有,多數係開得耐,同埋係夜晚先有 ...

多謝各位C Hing回覆
我都覺得是冷熱拍一聲但近排密左同大聲左
我之前用Pan記TV都是有拍一聲但就咁大聲

nikkotsoi 發表於 2018-11-15 00:07

我間唔中一聲,我掛牆的
座台都有?{:6_121:}

shrek-01 發表於 2018-11-15 00:42

nikkotsoi 發表於 2018-11-15 00:07
我間唔中一聲,我掛牆的
座台都有?

之前部Pan記是座檯用左六年開機後都有久唔久啪一聲(不是好大聲)
現在Z9D是掛牆(近排大約15分鐘就啪一聲)
是否要Call Sony師父上來睇....?

hohodog900 發表於 2018-11-15 11:45

我部喺座格,未發現有啪聲!

nikkotsoi 發表於 2018-11-15 14:48

shrek-01 發表於 2018-11-15 00:42
之前部Pan記是座檯用左六年開機後都有久唔久啪一聲(不是好大聲)
現在Z9D是掛牆(近排大約15分鐘就啪一聲 ...

我唸只係呢幾日凍左冷縮熱漲
應該唔使叫人黎睇既

shrek-01 發表於 2018-11-21 00:47

因近排開機每隔大約15分鐘就啪一聲
星期二約左Sony 師父上來Check機
師父上到來就第一時間張電視同掛牆架移動一下
跟住在等左10分鐘聽下再有冇啪一聲.....冇聲就完成維修
之後我再試左一晚都再冇啪一聲...了
真係多謝76各位C Hing同Sony維修師父
頁: [1] 2
查看完整版本: 請問大家用Z9D開機後有冇久唔久有啪一聲(問題已解決)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。