anguslee2012 發表於 2018-10-17 01:38

matthew 發表於 2018-10-16 21:56
未JB 前初步測試屏蔽外網, 跟足教學
OPPO 只搵到內聯NAS & PC SMB, NFS 就搵唔到

師兄,我冇行NFS架,一路都係行SMB連去NAS睇片,所以我唔知道NFS得唔得呢{:6_136:}

anguslee2012 發表於 2018-10-17 01:44

manbbb 發表於 2018-10-17 01:00
師兄,係咪唔洗拆開機做?

師兄,俄羅斯越獄係一定要開機的呢{:6_142:}

acdc 發表於 2018-10-17 19:05

嘩,慳返唔小,多謝分享{:1_343:}{:1_343:}

takethat3t 發表於 2018-10-17 19:35

matthew 發表於 2018-10-16 21:56
未JB 前初步測試屏蔽外網, 跟足教學
OPPO 只搵到內聯NAS & PC SMB, NFS 就搵唔到

203係支持NFS的,如果看不到多半係NAS的NFS設置問題

johnrayxmas 發表於 2018-10-17 23:19

nfs需要203搜多阵,nfs不需要账号密码,会自动搜出,不过我认为samba v3都完全不差,workgroup组已非常方便,不需要nfs这样配置复杂的协议,在203千兆网卡面前nfs的性能不那么突出,samba就够了

alfred_cht 發表於 2018-10-18 06:57

有個問題⋯⋯
我203未JB
如果用外置硬碟點UHD原盤BDMV就可以直play有menu
但我入我NAS就只可以play唔到原盤
只係睇到BDMV入面一個個file但又play唔到
係因為我未JB定係NAS問題?
我已經update官方最新60

matthew 發表於 2018-10-18 09:47

大家誤會晒,我一直203 都用到nfs
而家係因自家jb 一定要屏蔽外網,屏蔽左先搵唔到 nfs
屏蔽外網只搵到smb

alfred_cht 發表於 2018-10-18 18:18

我部QNAP要求203連SMB要login in name同paasword
但我打平時login NAS個password又話錯
有冇師兄識點搞?

manbbb 發表於 2018-10-18 19:05

如果越獄過程失敗,會吾會變磚機?{:1_260:}

djwin 發表於 2018-10-18 19:29

請問行貨oppo 205 可以用俄羅斯越獄嗎?
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 203和205俄羅斯60越獄固件刷機及免費激活教程

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。