志緯 發表於 2018-10-17 02:44

小瑟 發表於 2018-10-16 17:52
問左LG的朋友, 佢話LG電視係會出呢個RGB INFO而唔係色差的INFO, 係正常現象呢~

謝謝小瑟兄
咁樣唔洗擔心了
沒問題就好?
而家2018年尾
DV模式如果降色階至8bit
畀哩個半殘DV
一定出清哩部E7
從此拒絕往來
好彩冇事

matthew 發表於 2018-10-17 17:32

我想問LG OLED TV係點出到INPUT INFO 出黎
我只係睇到2160p 咁架咋

chhanthony 發表於 2018-10-18 10:30

matthew 發表於 2018-10-17 17:32
我想問LG OLED TV係點出到INPUT INFO 出黎
我只係睇到2160p 咁架咋

相信應該係Pioneer嘅info,唔係LG嘅info.

matthew 發表於 2018-10-18 10:46

chhanthony 發表於 2018-10-18 10:30
相信應該係Pioneer嘅info,唔係LG嘅info.

我見小瑟兄話LG 會出RGB INFO....{:6_147:} {:6_147:}

chhanthony 發表於 2018-10-18 11:27

我見小瑟兄話LG 會出RGB INFO....

喺Pioneer度顯示Dolby Vision嘅輸出格式有唔同
相信(估)同Sony嘅Dolby Vision Latency Mode同LG Dolby Vision有關

matthew 發表於 2018-10-18 12:02

chhanthony 發表於 2018-10-18 11:27
喺Pioneer度顯示Dolby Vision嘅輸出格式有唔同
相信(估)同Sony嘅Dolby Vision Latency Mode同LG Dolby Vi ...

我又試下OPPO 同LG DV 會點先

小瑟 發表於 2018-10-18 12:30

我見小瑟兄話LG 會出RGB INFO....

SORRY講得唔清楚, LG食 RGB 8BIT, 所以LX500只出 RGB的!

matthew 發表於 2018-10-18 12:38

小瑟 發表於 2018-10-18 12:30
SORRY講得唔清楚, LG食 RGB 8BIT, 所以LX500只出 RGB的!

返去試下OPPO 係出咩先 {:6_146:} {:6_146:} {:6_146:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: LX500播挑戰者一號問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。