大豪@FB 發表於 2018-10-6 15:45

新手求救?,謝謝各位師兄

新購入電視NU7100,睇電視正常嘅但一睇碟就~dvd >pioneer501>電視~變成咁樣又冇聲,
試過~dvd直上電視就正常返, pioneer501是否要setting
什麼,謝謝各位

matt88p 發表於 2018-10-6 16:32

Try master reset

matt88p 發表於 2018-10-6 16:34

如果都係唔得可能入廠了, 我之前朋友denon, onkyo, 都試過類似情況.

大豪@FB 發表於 2018-10-6 16:46

matt88p 發表於 2018-10-6 16:34
如果都係唔得可能入廠了, 我之前朋友denon, onkyo, 都試過類似情況.

唔該matt88p先:我接駁返舊電視係正常喎,有聲有畫

matt88p 發表於 2018-10-6 16:51

大豪@FB 發表於 2018-10-6 16:46
唔該matt88p先:我接駁返舊電視係正常喎,有聲有畫

值得慶幸, 即係你部amp起碼冇事先, 可能係器材握手問題, 呢個真係要慢慢試了

大豪@FB 發表於 2018-10-6 17:02

matt88p 發表於 2018-10-6 16:51
值得慶幸, 即係你部amp起碼冇事先, 可能係器材握手問題, 呢個真係要慢慢試了 ...

嘗試中?
比三叔玩緊?
唔該你先

matt88p 發表於 2018-10-6 17:05

大豪@FB 發表於 2018-10-6 17:02
嘗試中?
比三叔玩緊?
唔該你先

唔使客氣, 希望你搞掂

wallacelui 發表於 2018-10-6 17:05

師兄,可能hdmi線有問題,我屋企上個月裝修完,再駁線時都出現過咁問題,跟住換過兩條hdmi線就冇事了。原先果兩條駁myTV 盒同機頂盒直上電視又冇事
我都係用501。不過我係駁egreat a5

Mingmingday 發表於 2018-10-6 17:21

我之前換amp也試過,hmdi線最大机会,最後用203原廠個條正常翻

大豪@FB 發表於 2018-10-6 17:33

wallacelui 發表於 2018-10-6 17:05
師兄,可能hdmi線有問題,我屋企上個月裝修完,再駁線時都出現過咁問題,跟住換過兩條hdmi線就冇事了。原先 ...

一陣再試下先,唔該師兄
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新手求救?,謝謝各位師兄

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。