Oushinc 發表於 2018-10-6 14:03

學生之誤入歧途<<長文慎入>>

本人只係一個讀緊書嘅20頭學生,屋企人有好好好入門咁玩開AV,而我自己都好入門咁玩HTPC。上年8月喺76冇意中認識了Mark 前輩,介紹下認識了 Matt 前輩。機緣巧合下第一次聽 array 同睇家用投影機,實在大開眼界。在Mark 前輩放毒下,把持不住入左W2000.

多謝 Theo前輩贈送 80 寸幕

睇左投影之後,真係一去不返。咁換左之後非常滿意咁睇左一排。當然,遮光做到非常之差。

今年6月,全家人去美國旅行,JBL 官網520c 有特價,在一眾前輩荼毒下,成功 hand carry 翻到屋企。

個時同自己講,換左中置聽一排先,但事實並非如此。剛好有菊友入左590,咁就去家訪。家訪完嘅結果係:

聽過之後,就下定左決心,今次要去了...........

狗衝了一個暑假,不停工作,又係機緣巧合,黑人前輩以靚價賣左俾小弟。在冇盒同屋企人支持下,成功入屋。

翻到屋企,cal 到冇 cal 博好左就試,一開聲真係射左,完全兩個世界。
擺好哂,依家變左咁:

下一個目標就係換amp, 唔知咁多位前輩有咩意見?

多謝76提供平台讓我學習,及一眾荼毒我嘅前輩,特別係Mark 及 Matt 依兩位前輩。

小弟9up完畢。

Ep-71 發表於 2018-10-6 14:09

除左恭喜都冇乜好講...恭喜恭喜{:6_196:}{:6_195:}

fishbone8822 發表於 2018-10-6 14:17

每件器材入手背後也有段感性的故事, 恭喜!!!!

好的分享{:1_259:}

matt88p 發表於 2018-10-6 14:34

見到你搵到真係啱嘅器材, 戥你開心, 其實真係行少好多冤枉路!!
同埋真係唔好客氣, 真心真係唔介意幫手, 搬搬抬抬幫手整嘢, 只要幫到手做朋友真係唔介意盡心盡力幫你去做.
何需介意長途跋涉, 甚至冇時間!!
其實最緊要係多謝76畀個平台你( 實畀人話我擦鞋{:1_338:})

matt88p 發表於 2018-10-6 14:41

睇住自己朋友由啲唔係太得嘅器材, 開始越嚟越有板有眼, 其實好鬼開心!! 希望香港可以多啲年青人玩av, 唔好嗰個淨係顧住玩手機. {:8_388:}

Oushinc 發表於 2018-10-6 14:45

matt88p 發表於 2018-10-6 14:41
睇住自己朋友由啲唔係太得嘅器材, 開始越嚟越有板有眼, 其實好鬼開心!! 希望香港可以多啲年青人玩av, 唔好 ...

睇AV 就多{:1_328:}

DickLai@G 發表於 2018-10-6 14:54

恭喜師兄!件件精品,真係好有心機!
76多朋友肯分享,一定有人幫到你!
加油!

mark1 發表於 2018-10-6 15:40

首先要讚既係樓主既文筆,大學生真係唔同d,起承轉合,字字珠機,句句精境,內容生動,節奏緊臭,一路睇就好似去左您屋企咁,實在令人雀躍萬分。
其次欣賞樓主並沒有因為"只是學生"而放下自己既興趣,反而力挽狂瀾,最終修成正果,正式踏上不歸路,簡真係讚人熱淚。

skyman 發表於 2018-10-6 15:50

睇到真的開心,年輕人還有很多可以試。盡情享受吧!

matt88p 發表於 2018-10-6 16:20

mark1 發表於 2018-10-6 15:40
首先要讚既係樓主既文筆,大學生真係唔同d,起承轉合,字字珠機,句句精境,內容生動,節奏緊臭,一路睇就 ...

佢今翅仆街鳥, 嗰幅相我真係笑咗!! {:1_352:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 學生之誤入歧途<<長文慎入>>

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。