RexYip@FB 發表於 2018-10-2 03:47

開機熱後同關機後涼番,都有機會有啪啪聲,好似跌支筆落地大咁大聲,但唔係絕對部部機有,環境溫差越大越容易有,其他問題只見相唔方便評論{:1_333:}

issachar 發表於 2018-10-2 04:17

開機熱後同關機後涼番,都有機會有啪啪聲,好似跌支筆落地大咁大聲,但唔係絕對部部機有,環境溫差越大越容 ...

道理上係0岩... 但係曾幾何時屋企會有一件咁既電器呢...................

志緯 發表於 2018-10-2 06:28

點解有問題Sony話正常?
台灣Z9D也有災情,仲慘過樓主
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=5587344

iversonhui 發表於 2018-10-2 07:55

tps@G 發表於 2018-10-1 23:51
師父棟起個紙箱再放部電視喺紙盒頂,拆包機嘅紙皮, 裝掛牆器具,我仲叫佢唔好,佢話做好多都無問題
無叫CHEC ...

感覺空心?

TangCleven@FB 發表於 2018-10-2 09:48

我在工联會買机sony机都无事,而且又不是日系,雖然系4K入門机,但畫質好好

寶佬 發表於 2018-10-2 09:52

我部4年前嘅8500B....個边位都有類似情況,尤其下边位跟本係同panel分離,没有接合的!用手輕按panel會見到与边位之led光源渗出!好搞笑!

wklie 發表於 2018-10-2 12:00

開機熱後同關機後涼番,都有機會有啪啪聲,好似跌支筆落地大咁大聲,但唔係絕對部部機有,環境溫差越大越容 ...

I started to have this problem with my old Plasma 2010 after using for 4 years.

My coworker's new 55X9000F Made in Shanghai version does not have this problem.

tps@G 發表於 2018-10-2 12:09

屏幕"噼啪"聲最響,唔係跨張,訓覺都俾佢嘈醒,有D困擾.....

tps@G 發表於 2018-10-2 12:14

iversonhui 發表於 2018-10-2 07:55
感覺空心?

條包邊好薄,夾實個屏幕,比起A8F厚好多,A8F硬淨好多

jj3380 發表於 2018-10-2 12:38

我部國產75x9000f用了幾個月暫時未發現以上問題,不過奉勸各位電視機最好儘量不要用遙控開關,直接按電視開關是較為耐用的。
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: SONY新機X9000F日本製造爆MON!!!換機都係不良

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。