小瑟 發表於 2018-9-6 10:52

matthew 發表於 2018-9-5 12:09
唔支援HDCP2.2 就應該只會DOWNGRADE 1080P
如果新買係買左幾耐, 如果唔係好耐, 不如搵SHARP 傾下, 加錢換 ...

同意, 呢個係最理性的做法, 不過可能性亦都唔大呢!!!!!{:1_332:}

AlvinWu@FB 發表於 2018-9-6 14:17

matthew 發表於 2018-9-5 16:54
我SEARCH 到好似你部SHARP 有2160 60P 要插HDMI3
你係唔係插HDMI3 ????

係呀?攪咗成日終於得咗,原來要插HDMI3先出到60p

感謝各位師兄

matthew 發表於 2018-9-6 14:41

AlvinWu@FB 發表於 2018-9-6 14:17
係呀?攪咗成日終於得咗,原來要插HDMI3先出到60p

感謝各位師兄

咁都好D, 唔係真係又要換過電視{:6_136:} {:6_136:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 睇不了4K UHD影碟

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。