Calebc34 發表於 2018-10-3 19:23

mksoundhk 發表於 2018-8-31 12:25
好明顯係番PACK機
係燒印黎
新機QC幾差都好,冇可能會燒印

同意!我試過比間旺角鋪呃,換咗一部都係咁。最係真接搵LG,好快換部新嘅比我,依家用咗年半都無事。

Calebc34 發表於 2018-10-3 19:28

allen89 發表於 2018-9-12 17:03
師兄, 見price Hk,    a? outlet 55吋B7 行貨做緊$16900,B8 $21000, 師兄真係35800入?   
如果師兄對LG o ...

打錯字? 新貨點會仲平?

allen89 發表於 2018-10-3 19:37

Calebc34 發表於 2018-10-3 19:28
打錯字? 新貨點會仲平?

我的回覆#50, 留言是回應#48樓主回覆發文,請細閱, 引述資料正確, B7是2017年款,B8先係今年新貨, 新款B8實際賣價比舊款B7高,同一系電視, 數碼產品今年新款比舊款貨尾售價高是屬正常事。師兄

iwc 發表於 2018-10-4 15:52

allen89 發表於 2018-10-3 19:37
我的回覆#50, 留言是回應#48樓主回覆發文,請細閱, 引述資料正確, B7是2017年款,B8先係今年新貨, 新 ...

無錯呀,所有oled 面版都係lg嘢,不過去到p或s又係另一回事,其他品牌始終會摩過先用,個人覺得遠比泡菜仔嘢質數高,包括售後服務!

allen89 發表於 2018-10-4 17:14

iwc 發表於 2018-10-4 15:52
無錯呀,所有oled 面版都係lg嘢,不過去到p或s又係另一回事,其他品牌始終會摩過先用,個人覺得遠比泡菜 ...

如果其餘兩廠真係公平用緊八代oledpanel和用自家全新晶片我會認同,像S記現售型號是6代2016 oled panel(同LG-E6同代),再用兩年前z9d芯片因不夠快,要分比player運算dv(兩年前E6芯面已可單獨運算dv),LG,p仔調控白平衡界面是6色,s記仍是3色調控, LG更是每年更新芯片速度。當買科技產品如數碼電視芯片速度和panel代數改良因素也不作考慮, 改由品牌去定,師兄完全冇問題,因每個人綜合因素有不同價值觀,百貨養百客,最重要買得開心。下面圖是LG W8畫面,我自己就收貨, 利申,我非品牌控只看畫面質素,樂聲2015停止生產等离子panel,暫時我個人最佳是oled 八代panel,而oled 電視屏幕研發生產可惜暫時只有LG。
https://youtu.be/PGNtKKHM5Jk

rickytang 發表於 2018-10-4 17:45

忍唔住都要講,嗰D盲撑日本機售後好嘅,
唔該睇睇呢個post,新機買番嚟爆MON,
換機換部機殼包邊發出"噼啪"聲嘅機,
SONY售後話係正常冇問題=解決咗個問題?
咁又算唔算瀨嘢?
https://post76.hk/thread-281462-1-1.html

LG衰衰地都肯免費upgrade最新一代機俾樓主去解決個問題!
咁都話售後差唔知點至算好?

iwc 發表於 2018-10-4 23:17

盲撐咁幼稚?我用咗十年等里子都係日本仔嘢,兩間公司售後服務本人都叫滿意(S暫時就未試過);加上身邊朋友買泡菜仔?嘢經驗,同埋個人對人造人國偏見,所以先咁講{:1_330:}

shenmue_ki 發表於 2018-10-5 17:53

kelvinsin 發表於 2018-9-1 17:24
我已經退咗第三架65c8咗。第一架死點,第二架裂屏,第三架5% grey下有神祕方格。LG啲QC真係差到極點!

...

Hi, 師兄,我部65C7p用了 1年燒左電板,等左 2個星期再打上去問話會換新的 65c8p,但他覆不知船期幾時,故不知幾時先換到機,請問你個部要等多久先送貨,thx

vincent369 發表於 2018-10-5 20:24

shenmue_ki 發表於 2018-10-5 17:53
Hi, 師兄,我部65C7p用了 1年燒左電板,等左 2個星期再打上去問話會換新的 65c8p,但他覆不知船期幾時,故 ...

#54, LG係咁,剩係叫換機,6去7,有3D變冇3D,7去8....當過客乞x...以為話升級實際冇keep零件...
https://post76.hk/thread-258913-6-1.html

kelvinsin 發表於 2018-10-5 23:25

Hi, 師兄,我部65C7p用了 1年燒左電板,等左 2個星期再打上去問話會換新的 65c8p,但他覆不知船期幾時,故 ...

因為我係送貨上門時驗貨有問題,所以機器有問題唔係對LG,而系直接對經銷商。所以係一對一換。兩日就黎換啦。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: LG OLED 瀨嘢奇遇記

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。