Raphael 發表於 2018-8-28 09:39

請問 CXUHD 以外既最好選擇係?

小弟用梗 CXUHD,但等佢 SONY DV UPDATE 已經等到心淡,決定以後 BLACKLIST 劍橋
宜家要買另一部機代替佢,但唔知有邊部好 (OPPO 自己好似都唔玩 UHD 了;好似唔應該買佢?)

要求如下:
1) 有 CXUHD 同等畫質
2) SUPPORT SONY DV
3) 可以經 LAN 從 NAS 取片源;SUPPORT UHD BDMV (最好 SUPPORT 埋 ISO)

請師兄們指點一下,謝謝

AskaLung@FB 發表於 2018-8-28 11:12

你既目標係十仆SONY DV的話,依家只有oppo 203,205同Sony X700揀

chopinlau 發表於 2018-8-28 11:23

"3" 得OPPO可以(ISO 唔可以)

FY706 發表於 2018-8-28 12:57

師兄,我同你一樣,對CXUHD真係心死,以後一定唔會買佢

Raphael 發表於 2018-8-28 20:12

唔知 205 畫質好唔好過 cxuhd 呢?

jkn 發表於 2018-8-29 00:33

FY706 發表於 2018-8-28 12:57
師兄,我同你一樣,對CXUHD真係心死,以後一定唔會買佢

我都係咁話,以後{:1_349:} 不買劍橋

Gorgeous 發表於 2018-8-29 04:20

civicboy 發表於 2018-8-29 13:06

我都想問?

我只想要 雙出 同 support sony DV

見到部 500 個價錢 真係唔知點算好

AskaLung@FB 發表於 2018-8-29 14:09

我都想問?

Pioneer 部機雖然話十仆DV ,但係咪可以十仆埋Sony tv 個DV,又係另外一回事

vincent369 發表於 2018-8-29 14:17

我都想問?

呢部應該得但DV (話會支援Sony DV) 要等FW升級,現不能輸港, UB9000都支援DV....
https://www.amazon.co.uk/Panasonic-DP-UB820EB-Ultra-Blu-ray-Player/dp/B07D9K6SC1
https://hdguru.com/review-panasonic-dp-ub820-ultra-hd-blu-ray-player-offers-premium-performance/
頁: [1] 2
查看完整版本: 請問 CXUHD 以外既最好選擇係?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。