ysl 發表於 2018-8-7 15:51

WY807 發表於 2018-8-7 13:47
應該拎埋部機上代理,包保即時幫你整

咪搬咗過去囉,話冇零件換,再去多次搬走,跟住變成咁,好彩我主動話取回,仲有得玩!

AndyLam@FB 發表於 2018-8-7 17:25

我部701重慘!
4月 升級firmware時 error!

每次開機時一定要著blu-ray機先至用到, 如果唔係就出update, 部機就用唔到?

ysl 發表於 2018-8-7 17:49

AndyLam@FB 發表於 2018-8-7 17:25
我部701重慘!
4月 升級firmware時 error!

仲係保養期內?
Reset 都唔得?

ysl 發表於 2018-8-7 22:10

更新一吓:
經昨日要求下,今日由一位經理級職員回覆,可儘快派員上門取件維修,我奇怪問昨日無零件但今日已確定可即維修,經理話由新機取下組件來幫我維修先。
我有啲擔心修理Hdmi sub 後,用了一陣會唔覺意有其他地方出問題,經理承諾㑹小心處理,無論取機修理送機一定安全,令客滿意。
希望真是如此啦!

另多謝各位回應及指導!{:1_249:}

hkboy 發表於 2018-8-7 22:49

ysl 發表於 2018-8-7 22:10
更新一吓:
經昨日要求下,今日由一位經理級職員回覆,可儘快派員上門取件維修,我奇怪問昨日無零件但今日已 ...

忽發奇想....
由新機取零件換上維修機,咁舊(壞)零件換上新機??下個買家若冇發現就又過骨{:1_332:}

自ONKYO HDMI 過熱壞頭開始﹐已BAN 左ONKYO 呢個品牌
如今ONKYO 收購左PIONEER,亦已經BAN 埋PIONEER 了

而家真係得返一二個日系牌子可信~~

yipin 發表於 2018-8-7 23:00

ysl 發表於 2018-8-7 15:32
我諗好多人同我差唔多,只試常用嗰咋而矣,壞嘅到賣走咗或升咗級都唔知!
下次要學師兄全試! ...

對,就係有朋友買部二手機,其中有兩組hdmi唔妥。
所认我自己好少買二手, 除非圍內友{:1_343:}

nanona 發表於 2018-8-7 23:32

camseries 發表於 2018-8-8 00:44

nanona 發表於 2018-8-7 23:32
似乎係師兄你喺度嘈佢,成功佐喎

肯定睇到呢道d帖,拆機換件都up得出。大話到喊!

so0072002 發表於 2018-8-8 00:50

唔上來嘈真係hea住做

ysl 發表於 2018-8-8 07:46

hkboy 發表於 2018-8-7 22:49
忽發奇想....
由新機取零件換上維修機,咁舊(壞)零件換上新機??下個買家若冇發現就又過骨

先鋒嘅解說,我有啲懷疑,真相係點,非我地用家可知。
安橋前後用過兩部,幸好冇事冇幹,不過經此—役,應該唔會這兩大品牌了!
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
查看完整版本: 我都對先鋒好失望

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。