edgeking 發表於 2018-8-3 17:19

入門4K 擴音機 & Media player

請問Ching 有咩推介?

budget:
擴音機 3-4k
Media player ~1k

{:1_332:} thx~~

小小Pat 發表於 2018-8-3 18:19

Onkyo 686, Zidoo X9s

hkfnman 發表於 2018-8-3 20:40

畀多少少買中級機性價比最高。

edgeking 發表於 2018-8-16 17:09

小小Pat 發表於 2018-8-3 18:19
Onkyo 686, Zidoo X9s

多謝你.
咁請問egreat A5 + Onkyo TX-NR575E 夠玩嗎?

santo 發表於 2018-8-16 17:21

hkfnman 發表於 2018-8-3 20:40
畀多少少買中級機性價比最高。

新手請教,

想請問師兄會唔會有推介可以參考一下 ? {:8_387:}

ysl 發表於 2018-8-16 17:28

1 kMedia player ,應係9s 同 A5 之爭

小小Pat 發表於 2018-8-16 17:31

多謝你.
咁請問egreat A5 + Onkyo TX-NR575E 夠玩嗎?

無所謂,自己選擇,686今年新型號同力水應該好啲,咁解。{:1_338:}

DuckieSiu@G 發表於 2018-8-16 17:38

多謝你.

Ching 我都玩緊575初階機,合適我依的初階木耳人,我夾了klipsch r15m, r25c, onkyo 410反射,20幾年前 surround back sub仔用cambridge audio minx x201 AQ sub3缐,在房內6x7尺地方玩~~睇戲多完全下下揼心口好興奮~~

hkfnman 發表於 2018-8-16 23:22

santo 發表於 2018-8-16 17:21
新手請教,

想請問師兄會唔會有推介可以參考一下 ?

我剛入手 pioneer 503,$6xxx

Onkyo 我用過三部,今期中階是838都係 $6xxx

這些中級機用得三年,都重有機會放返$3xxx

大玩偶 發表於 2018-8-17 11:35

hkfnman 發表於 2018-8-16 23:22
我剛入手 pioneer 503,$6xxx

Onkyo 我用過三部,今期中階是838都係 $6xxx

咁不嬲都係咁既二手市價 ,

任何電子產品都一樣 , 除左計折舊 , 仲要睇埋銀碼

假設你買一部 Player $1500 蚊 , 二手跌極都係 $1000 ~800 ~500 咁

但你買部 3萬既 擴音機 , 99% 新既二手都包你跌左 $3000 , 隨年月按 % 一路跌 , 可能用左 2~3 年 , 賣得 1萬 ,

擴音機年年都出新款 , 基本上一買已經跌緊價咁濟..... 計價值無咩意思
頁: [1] 2
查看完整版本: 入門4K 擴音機 & Media player

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。