anguslee2012 發表於 2018-8-1 19:33

nanona 發表於 2018-8-1 09:06
現在用tvsuper 攪掂哂,分門別類冇廣告,部錄影机都真係慳番, 即食文化,至於晝汁方面,你睇完31 台就知無 ...

冇得討論,買得"呢D機"的人同師兄你呢D即食文化的人,係完全唔同走向的人嘛

有D人要靚想KEEP,有D人睇完就算
有D人睇藍光,有D人直接連上網睇大陸老翻網睇完套戲就得

跟住出來講:"唔明點解D人會買藍光機,網上大把資源唔使錢睇,仲有中文字幕添"
然後又有D出來講:"唔明點解D人咁低畫質都接受到,唔會壞眼架咩"

咁有乜意思? 價值觀都唔同!

BTW,呢條THREAD係某位買左MAGIC TV 的師兄O既開箱文,分享下喜悅又好,呃下分又好
你話講吓呢部機有乜BUGS,功能方面有乜改進,要有大改善等等都好丫

如果討論買來有冇用,係冇得拗的
而且如果覺得冇用呢位師兄就唔會買啦
就係因為佢覺得有用嘛
更何況部機唔止可以錄電視,睇YOUTUBE的
我就用佢來播NETFLIX 4K, FOX+,然後錄低俾人睇
仲有就係用佢入面個KODI...

我冇投影機架...咁我呢D一定係另類客

鼓勵吓出POST果位師兄,咁對討論區先有良好氣氛架嘛

唔係話唔俾師兄你表達意見
你咪開個"究竟而家仲有乜人會去買MAGIC TV呀?"慢慢討論囉

如有得罪勿怪,都係想多D人分享買到D乜野O者,有興趣的會一齊傾兩咀,冇興趣的就唔會入去了

nanona 發表於 2018-8-1 21:35

anguslee2012 發表於 2018-8-1 23:38

nanona 發表於 2018-8-1 21:35
師兄你真係神心喇,仲要錄埋畀人睇
而家啲電視節目 , 個人覺得無乜嘢可以值得珍藏, 真係睇完就算, 我之前 ...

哦,我都係錄佢入面播果D NETFLIX 4K電視劇俾FRIEND睇多,因為有D朋友未睇過4K 電視劇,NETFLIX又要俾錢...所以咪....{:6_136:}
不過我係用佢來播,佢自己係錄唔到的

咁講真而家TVB電視劇我都好少好少錄,但3日2夜呀,旅行節目呀,呢D就會錄低囉{:6_134:}

仲有就係貪佢可以播到藍光同其他檔案嘛...

講多句,真心討論,如有得罪希望師兄莫怪莫怪

nanona 發表於 2018-8-1 23:42

Ep-71 發表於 2018-8-2 11:41

3日2夜呀,呢D就應該錄低...

frankpoon 發表於 2018-8-2 13:23

我都keep住部3200S, 對畫質有要求的人仲有用,因為magic tv重播畫質=睇電視,唔係太多
機做到甘既效果,經常唔記得係睇緊重播。

alanyoung2005 發表於 2018-8-2 14:14

Cannot record Now TV wor!!! Whay still buy this?

Gorgeous 發表於 2018-8-2 18:34

anguslee2012 發表於 2018-8-2 22:25

Gorgeous 發表於 2018-8-2 18:34
少少回應, 如果你話既大陸機仔駁上P2P網站睇直播或點播係指SSP腦場賣果啲乜博乜七盜鏈盒子, 咁畫質又真係 ...

師兄你自己滿意就得了 {:6_149:}

anguslee2012 發表於 2018-8-2 22:38

alanyoung2005 發表於 2018-8-2 14:14
Cannot record Now TV wor!!! Whay still buy this?

MTV8000D咪錄到囉...如果淨係諗住錄NOWTV,的確係唔需要買呢部架喎,因為其他功能你都唔會用

如果要出MTV8000D後繼版的話,會有D雞肋,
我諗只會同呢部一樣,有4K,HDR,APPS,係加多兩或三個HDMI輸入
咁其實係俾舊MTV8000D用戶一個選擇吧

雞肋就係...如果一樣只錄到1080,錄唔到4K的話,
咁....好似無乜點UPGRADE咁 (如果我已經有呢部的話)
NOW已經有D片係4K的了,只錄到1080的話,咁咪同8000D一樣?

點解咁講呢? 因為NETFLIX一定唔會開放佢D 4K片俾人錄,
唔通佢設計到錄到NOW 4K,但又唔可以錄入面NETFLIX果D片...? 咁我諗會有少少難度...

頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: Magic TV MTV-9600D

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。