大玩偶 發表於 2018-7-26 17:14

pallin 發表於 2018-7-26 17:12
可唔可以同Sony 傾加$換機?

客服建議我 買過部新機

無零件無得整 , 唔建議上門檢查 , 維修費慳返 !

matthew 發表於 2018-7-26 17:35

大玩偶 發表於 2018-7-26 17:14
客服建議我 買過部新機

無零件無得整 , 唔建議上門檢查 , 維修費慳返 !

唉.......連客服都叫你買新 {:6_146:} {:6_146:} .........近年D 機真係易壞左 {:6_148:} {:6_148:} {:6_148:}

bensonw 發表於 2018-7-26 20:51

hing5281 發表於 2018-7-26 13:29
我部PAN記PLASMA都係用左8年, 仲係好靚, 不過不敵4K熱潮, 今年已經退役入房。 ...

我一樣有部LG都係用左8年, 仲係好靚...{:6_122:} {:1_328:}

bensonw 發表於 2018-7-26 20:52

ching,pls check pm,thx...{:1_249:}

goodnight2 發表於 2018-7-27 01:05

kkpysl 發表於 2018-7-26 13:00
而家的Sony 的電視都有時間制

其實都好睇運氣,家中有3部 Sony TV,
1)LCD 40inch 用左8年比左老豆睇 TBB,(體質不錯)
2)8500B 4k 49inch 用左5年,用來上網,掘礦同download(氣息好好)
3)A1 65inch 1年(龍精虎猛)
Total 用過7部Sony,最記得HV50(32inch 16:9) 大牛龜約70kg
用左幾年,二手賣比朋友都用超過10年,所以真係好難講,而且開
機時間絕對可以同電器店fight

達子 發表於 2018-7-27 01:43

C hing我部sony47W800A又係一過保就瓜柴,程方同你一樣有聲冇畫,sony維修太貴我上網找到一間維修,師傅睇過話修理費$1350 ,維修日期是2016年6月 , 依家仲用緊 ,如Ching有興趣我可比電話號碼你打去問問

MP100 發表於 2018-7-27 10:06

我部Sony 電視都剛剛壞了,又係有聲睇唔到,剛過兩年,好彩仲未過上網登記的三個月延長保用,已安排師傅八月頭來check,唔知整唔整到,但就無電視用個幾星期
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: Sony 電視有聲無畫 ( 已壞 )

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。