GARYKWONG@G 發表於 2018-7-27 01:22

其實 sonyUBP700 不能對應 Dolby ATMOS 只出7.1

hoikei 發表於 2018-7-27 08:29

XPR 發表於 2018-7-26 10:32
同埋佢個 Sound Field mode 都幾無凌兩可,講得都唔清楚,

到底我睇 Dolby Atmos 電影係用 3D Surroun ...

3D surround

GARYKWONG@G 發表於 2018-7-27 12:56

henrywmh 發表於 2018-7-26 02:52
經過整晚既測試,我終於都整到個字出現。

但要睇到呢個畫面,實在要設定到好on9 先會睇到

師兄咁你出到Atmos 聲音?

henrywmh 發表於 2018-7-27 13:42

GARYKWONG@G 發表於 2018-7-27 12:56
師兄咁你出到Atmos 聲音?

出到,ST5000 都認到。只係官方話ST5000 既頻寬問題唔能夠O係4K 既情況下O係電視上Display 到個Info。
其實新既UHD player 應該都得,因為ATMOS 唔係PLAYER負責解碼,係AMP/sound bar負責的,Player 只需要bitstream 出到條聲軌俾AMP/sound bar就得。

GARYKWONG@G 發表於 2018-7-30 19:00

henrywmh 發表於 2018-7-27 13:42
出到,ST5000 都認到。只係官方話ST5000 既頻寬問題唔能夠O係4K 既情況下O係電視上Display 到個Info。
其 ...

剛剛打去sony 都未能解決 出ATMOS 研究中

cklee1984 發表於 2018-11-24 14:17

henrywmh 發表於 2018-7-26 02:52
經過整晚既測試,我終於都整到個字出現。

但要睇到呢個畫面,實在要設定到好on9 先會睇到

請問點set 1080p?
係soundbar/tv/x700 到set?

cklee1984 發表於 2018-11-24 14:22

cklee1984 發表於 2018-11-24 14:17
請問點set 1080p?
係soundbar/tv/x700 到set?

我都遇到電視display 得truehd, 但soundbar display 出到atmos..

cklee1984 發表於 2018-11-24 17:29

關於出dolby vision
我display 都係出得HDR, SONY 剛剛打黎叫我試下hDMI 駁去z9D 睇下出唔出到。。。
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: Sony UBP-X700 駁 ST5000 出Dolby Atmos

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。