AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 09:39

DNSF 發表於 2018-11-20 09:27
76网有个很奇怪的文化,就是会不相信网友在这的发言,而且用简体字就认定是内地人。我不是同性恋也不是内 ...

師兄!有冇試過掉轉方向黎插呀?同有冇買到前供?有買前供就吾好用

DNSF 發表於 2018-11-20 09:54

AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 09:39
師兄!有冇試過掉轉方向黎插呀?同有冇買到前供?有買前供就吾好用

师兄,唔通彩虹鱼D QC咁差会将TX输出端同RX输入端倒转?如果唔跟指示我掉转头插,条线唔work是小事($980是我全屋最便宜的一条线),如果搞到我其它器材就大件事了,而且无人会可怜啊,边个叫你倒转头插呀?

我无买前供呀,我买这条就是觉得会方便,唔洗用转换又唔洗插USB,点知原来咁唔好彩,有D机得有D机唔得。

AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 10:26

DNSF 發表於 2018-11-20 09:54
师兄,唔通彩虹鱼D QC咁差会将TX输出端同RX输入端倒转?如果唔跟指示我掉转头插,条线唔work是小事($980 ...

師兄!唔使咁勞氣,問吓你姐,有啲師兄真係唔知邊個放向打邊個方向㗎嘛

issachar 發表於 2018-11-20 10:42

AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 10:26
師兄!唔使咁勞氣,問吓你姐,有啲師兄真係唔知邊個放向打邊個方向㗎嘛 ...

{:6_176:}其實既然咁有米, 唔好用 $980 咁 "cheap" 既線咪解決左個問題 {:6_193:}

cheung2217 發表於 2018-11-20 10:54

issachar 發表於 2018-11-20 10:42
其實既然咁有米, 唔好用 $980 咁 "cheap" 既線咪解決左個問題   ...

我覺得魚2好正喎,買咗3條喎,又啱哂我呢d貧苦大眾嘅消費呢

issachar 發表於 2018-11-20 11:16

cheung2217 發表於 2018-11-20 10:54
我覺得魚2好正喎,買咗3條喎,又啱哂我呢d貧苦大眾嘅消費呢

我都冇話魚魚有唔好, 係樓上有師兄好勞氣0者 {:6_176:}

cheung2217 發表於 2018-11-20 11:59

我都冇話魚魚有唔好, 係樓上有師兄好勞氣0者

我係認同師兄你嘅講法架喎

AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 12:49

我都冇話魚魚有唔好, 係樓上有師兄好勞氣0者

嗰位師兄原來不嬲都係燥燥地!https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=279428&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=279428&mobile=2{:6_136:}

issachar 發表於 2018-11-20 13:05

AskaLung@FB 發表於 2018-11-20 12:49
嗰位師兄原來不嬲都係燥燥地!https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=279428&mobile=2 ...

生人勿近, BLACK LIST 又有用了 {:6_193:}

Dynaudio 發表於 2018-11-20 14:08

matt88p 發表於 2018-7-23 10:32
我本來都好想買彩虹魚, 覺得佢啲畫面好靚, 可惜好似唔係太穩定..........

呢點就係我暫時放棄買光籤線,轉買15米傳統hdmi線的原因。長線,光籤線的損耗理論一定比傳統線少,就係考慮到多左兩頭的轉換,有機會唔穩定。
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 新手一問...Sony x700用彩虹魚2.0無畫面

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。