TaylorSung@FB 發表於 2018-7-16 19:31

HDMI for X9S & H10

淘左部 X9S 同 H10返黎, Setting如下:

X9S > H10        > LG UH8500
                        > Yamaha YSP-5600               

想配 3 條 1 米長既HDMI線比佢地,請問邊隻線比較好?

A)魔獸8K x 3pcs
B)開博爾Kaiboer T系 x 3pcs
C)魔獸8K x 2pcs (X9S>H10>TV), 開博爾Kaiboer T系 x1pcs (H10>Sound bar)

Thanks a lot~~~

大玩偶 發表於 2018-7-17 11:42

乜野係 H10 ?

TaylorSung@FB 發表於 2018-7-17 13:05

大玩偶 發表於 2018-7-17 11:42
乜野係 H10 ?

Egreat H10

HDMI 影音分離器

風緣 發表於 2018-7-17 14:09

我都有呢問題
其實係咪得最後接電視輸出畫面果條先最有影響呢?

回樓主
無記錯,聲音果條普通都得,因為聲音用到HDMI1.X ONLY

大玩偶 發表於 2018-7-17 14:24

TaylorSung@FB 發表於 2018-7-17 13:05
Egreat H10

HDMI 影音分離器

下 ?? 咁搞笑 ??
Work 架咩 ?
X9S 係 Zidoo 架喎 ?配 H10 做到影音分家咩 ?

TaylorSung@FB 發表於 2018-7-17 15:20

下 ?? 咁搞笑 ??
Work 架咩 ?
X9S 係 Zidoo 架喎 ?配 H10 做到影音分家咩 ?

我見外國網寫PS4, Apple TV都用得.......理應ZIDOO都用得

matthewtsui 發表於 2018-7-17 15:24

TaylorSung@FB 發表於 2018-7-17 15:20
我見外國網寫PS4, Apple TV都用得.......理應ZIDOO都用得

https://post76.hk/thread-270852-1-1.html
我都係X9S+H10用家,用舊APM睇4K必屬之選。

TaylorSung@FB 發表於 2018-7-17 15:45

其賨光纖HDMI比傳統HDMI....係聲畫方面有無好左?

定光纖HDMI只係FOR超長距離用, 因傳統HDMI愈長愈弱?

johnnylaiyee 發表於 2018-7-27 16:01

下 ?? 咁搞笑 ??
Work 架咩 ?

任何hdmi嘅signal都split到架啦,唔會分牌子咁搞笑
頁: [1]
查看完整版本: HDMI for X9S & H10

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。