netnetb 發表於 2018-7-14 01:58

ivan8313 發表於 2018-7-13 18:11
魚骨兄,多謝你意見

之前有睇開你同場比較 sub,我意向都係諗住去試 E112

我幾年前由sunfire 10" 轉去12"
試威仔12" 同 JL12"
本人覺得 JL 較快同清有包圍感幾潛得下~絕對係底俾多D 上12"
結果付$等送貨

樣樣都幾好
唯一我覺得佢演唱會表現用(e.g 張敬軒x港樂)
竟然不及 sunfire 可能佢條唇夠肥厚唔會收得咁快尾音多番渗得入肉D(好奇怪)
punch 黎講JL 唔係e類o羅~

至於AMP 會死o既傳聞~
相信係HK 天氣潮濕, 有水氣咩電子零件都死
加上好多ching死狀都係長開 \ stand by ,
咁會扯乾電容 (其實好多電器都係咁死唔係冇得換新機)
而我自己就成日開冷氣同玩完十仔就熄大制
3年黎部機新o既一樣~very 骨~

建議你patpat痕 Y not dual SUB,入埋earth quake 黎玩
唔like 再放俾版友 :D

ivan8313 發表於 2018-7-14 02:31

本人覺得 JL 較快同清有包圍感幾潛得下~絕對係底俾 ...

其實我一路都心議 JL 諗緊有時間就去試吓 ,
不過見咁多 CHING 嘅 comment 即刻有d卻步,奈何身邊又無朋友玩影音,好難 A,B Test

CHING 意思係每次用完都要熄 SUB 背脊個大掣?

PS. 我用左“威力登”幾年都未熄過{:6_129:}

ivan8313 發表於 2018-7-14 02:37

本人覺得 JL 較快同清有包圍感幾潛得下~絕對係底俾 ...

Dual sub 無位擺,況且過唔到老虎嗰關{:6_125:}

timy 發表於 2018-7-14 16:00

DD12plus.不會後悔

netnetb 發表於 2018-7-15 11:21

ivan8313 發表於 2018-7-14 02:31
其實我一路都心議 JL 諗緊有時間就去試吓 ,
不過見咁多 CHING 嘅 comment 即刻有d卻步,奈何身邊又無朋友 ...

每次都關掉牆身插蘇大制^o^
每個weekend 開至小一次操下佢

dstfull 發表於 2018-7-15 15:37

Velodyne 上12 已經另一個層次。唔好睇小個兩寸
速度真係快 又打心口

RilakkumaLeung 發表於 2018-7-16 09:40

如果SVS SB4000 呢款13吋呢? 因為我都諗住換sub仔, 但SVS又好似無乜人講緊, 順便想問下有無C HING用緊呢個牌子, 唔知好唔好
頁: 1 [2]
查看完整版本: 現用 Velodyne spl1000 ultra 求升級建議

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。