avman321 發表於 2018-7-4 10:50

請問ching 入部65寸C7甚麼價位?

matthew 發表於 2018-7-4 12:47

avman321 發表於 2018-7-4 10:50
請問ching 入部65寸C7甚麼價位?

我上面個POST 答過

cinemaquette 發表於 2018-7-4 13:16

matthew 發表於 2018-7-4 09:27
CHING, 你最後係點處置佢呢?

送咗俾屋苑的清潔姐姐。

大mo 發表於 2018-7-4 13:21

我部55吋Plasma仲好鬼靚,想換4K LED又驚黑位冇Plasma咁好,OLED價錢又離地咗D{:6_194:}

matthew 發表於 2018-7-4 14:00

cinemaquette 發表於 2018-7-4 13:16
送咗俾屋苑的清潔姐姐。

噢, 如果冇壞可以搵人回左佢架, 環保D, 又可以幫到有需要既人

環保署透過處理設施營辦商(歐綠保)運作熱線電話(2676 8888)
http://weee.com.hk/recycling-detail.php?id=4&lang=tc

matthew 發表於 2018-7-4 14:07

我部55吋Plasma仲好鬼靚,想換4K LED又驚黑位冇Plasma咁好,OLED價錢又離地咗D ...

講真, 我初初都有你而家呢個諗法, 都掙扎左一年
睇黎睇去都係OLED 最合我心水, 就唯有死就死, 至多食樹皮
SONY, PAN 記等極都係貴, 都出A8F, A1 都仲可以咁貴, PAN記最衰冇DV 同埋定價都好貴
見LG8 系已出, 畫面仲有改善到, 點知睇下個價, 嚇死人, 只有等 LG 7系水水水尾時買, 係唔係最平我唔知, 但係個價我覺得好超值
一開箱上牆, 係咁易執一執SETTING, 再播UHD, NETFLIX DV, 已經覺得無揀錯
要黑位, 一定係OLED, 直頭黑到一個點, 以上資料希望幫到各位煩惱中的CHING 啦

matthew 發表於 2018-7-4 14:09

我部55吋Plasma仲好鬼靚,想換4K LED又驚黑位冇Plasma咁好,OLED價錢又離地咗D ...

其實我就見55吋D 價其實係可以接受, 我係一定要65吋先要諗咁耐
如果以C7P 55 同65 比較, 價錢都爭左成萬幾, 所以C7P 55吋而家抵入架

cinemaquette 發表於 2018-7-4 14:30

真係漆黑一片,但暗位表現力………………

matthew 發表於 2018-7-4 14:34

cinemaquette 發表於 2018-7-4 14:30
真係漆黑一片,但暗位表現力………………

咁你真係要去試下OLED 喇.........不過驚你返唔到轉頭喎 {:6_138:} {:6_138:}

iamzoffy 發表於 2018-7-5 14:45

恭喜
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 終於到我收到紙皮箱喇 (已加DIY 電源線相)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。