booker0108 發表於 2018-7-2 01:26

Panasonic TH-49FX600H有冇內置netflix?

新居想買呢部做掛牆, 主要用題都係數碼電視, youtube, ps4同netflix

但請問呢部有冇內置netflix?

同埋呢部機有冇d咩大問題/缺陷?

thanks!

茶母 發表於 2018-7-2 01:52

呢部係原生支持Netflix, Remote 有Netflix 制可以直入的(From Manual)

如果唔係budget或者時間問題, 建議可以買FX800, FX600 未睇過實物,

但上一代EX680(1,500Hz)都已經好好, 一般用夠好有餘, 但同高一級EX750(2,200Hz)比真係响流暢度有分別(結果買咗部貴嘅),

Local Dimming, 2,200Hz BMR 極速驅動(FX800)始終比 Adaptive Back Light Dimming Plus, 1,500Hz BMR (FX600) 好

但最好落舗睇實物好啲, 最緊要自己okay

booker0108 發表於 2018-7-2 05:17

另外想問下呢隻應該用乜野掛牆mount?

茶母 發表於 2018-7-2 08:21

其實掛牆架用原廠或第三方(雜牌)冇所謂,主要睇用途,

想要固定還是可以移動,通常移動嗰啲一定方便啲,但要預好電同缐長度,重有出線位,

另外安裝位置要留意,如果裝櫃就要留意負荷可唔可以,裝牆就小心入面有冇電線等等

大mo 發表於 2018-7-2 10:49

要注意係如果唔係原裝MOUNT,壞咗電視,維修師父係唔會同你搬部機落黎整,你要自己搬落黎先{:6_123:}
頁: [1]
查看完整版本: Panasonic TH-49FX600H有冇內置netflix?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。