DickLai@G 發表於 2018-6-21 05:24

師兄點解美轉英呢?
咁多人專登玩美,有啲好奇問問

little.cheung 發表於 2018-6-21 10:07

DickLai@G 發表於 2018-6-21 05:24
師兄點解美轉英呢?
咁多人專登玩美,有啲好奇問問

買家保緣故要轉返英{:1_331:}

ykluk 發表於 2018-6-21 11:40

除咗效果同筆直, 都要考慮返本身條線既問題, 如果線芯太粗, 係好難入到MK頭, 就算入到都可能會合唔晒, 個人覺得單支粗過2mm都係用返古河好啲~{:6_142:}

MK頭中性無味幾好用, 但如果想有返oyaide鍍銠效果, 可能用返古河NFC頭, 得到既效果會好啲, 但筆直嚟講就真係好甘喇~{:8_395:}

little.cheung 發表於 2018-6-21 11:56

ykluk 發表於 2018-6-21 11:40
除咗效果同筆直, 都要考慮返本身條線既問題, 如果線芯太粗, 係好難入到MK頭, 就算入到都可能會合唔晒, 個人 ...

我多數買返鍍銠頭,只係牌子選擇啫{:1_338:}

NCF真係分分鐘貴過條線{:1_331:}

ykluk 發表於 2018-6-21 15:53

little.cheung 發表於 2018-6-21 11:56
我多數買返鍍銠頭,只係牌子選擇啫

NCF真係分分鐘貴過條線 ...

NCF正如毒品一樣, 唔好試~!! {:6_174:}

little.cheung 發表於 2018-6-21 16:33

ykluk 發表於 2018-6-21 15:53
NCF正如毒品一樣, 唔好試~!!

我d入門微型low fi 組合應該用唔著{:8_393:}

Rakehell 發表於 2018-6-21 16:40

小弟不才,只玩過以下幾隻:
MK,平靚正,適合幼線芯,粗線芯唔係唔得,預咗損手。
MS,比MK易入好多,唔算貴,粗線芯都得,如唔係好靚嘅線用MS頭慳水慳力。
Atlas,貴,好易入線。換Fuse容易,免螺絲~
古河,貴,好易入線,8舊水梗係靚啦~

個人感受,MK頭係性價比好高,但係次次粗線芯入一條彈兩條嘅情況下,不如對自己好啲。
又唔想隻隻頭都幾百一千,所以近排都係用 MS 頭居多,只係俾多兩舊,輕鬆好多~

聽感唔識講,我無諗過將個頭A/B test, 又要剪長短又要整損手咁玩自己… 哈哈~

little.cheung 發表於 2018-6-21 16:49

Rakehell 發表於 2018-6-21 16:40
小弟不才,只玩過以下幾隻:
MK,平靚正,適合幼線芯,粗線芯唔係唔得,預咗損手。
MS,比MK易入好多,唔算 ...

萬分感謝師兄經驗分享{:8_387:}{:8_389:}

睇來MK都好多fans{:8_397:}

Atlas好似唔覺眼邊道有見過{:8_386:}

蝙蝠俠 發表於 2022-6-19 06:24

G36 發表於 2018-6-20 13:06
MK頭唔係唔好,但好巨型,好多拖板唔夠闊,就會頂住隔離個頭插唔落!

咁請問
古河係唔係
較mk大

jwcc920 發表於 2022-6-19 11:08

蝙蝠俠 發表於 2022-6-19 06:24
咁請問
古河係唔係
較mk大

其實呢隻都ok, 已包fuse
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 英式插頭選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。