ming2907 發表於 2018-6-15 23:51

但見到隻Velodyne DD10+但貴二千

fishbone8822 發表於 2018-6-16 00:03

ming2907 發表於 2018-6-15 23:45
得1萬預算,不太多,

Velodyne SPL1000U性價比也相當高

只買10"唔好花太多錢, 依隻有質素中的起標, 細空間夠玩, 好抽得

二手都可以諗諗, 幾千蚊慢慢玩上去再升級{:1_326:}
之前幫個FD放左隻時拍左條片...可睇下{:1_253:}
https://www.youtube.com/watch?v=08LyBuEoYHc

ming2907 發表於 2018-6-16 00:13

thanks

NETDSL0100 發表於 2018-6-16 00:35

fishbone8822 發表於 2018-6-15 23:41
同級10" size相信都無幾多隻比佢可以再細

2700w 推一隻10" 有速度有迫力有量感...又有密度, 還有XLR in...

如果12吋個隻黎計呢~同級比較

fishbone8822 發表於 2018-6-16 00:42

NETDSL0100 發表於 2018-6-16 00:35
如果12吋個隻黎計呢~同級比較

EQ12未試過..唔識答{:1_245:}

HRS12就試得多..較入門價錢也反映了{:1_249:}

NETDSL0100 發表於 2018-6-16 11:27

fishbone8822 發表於 2018-6-15 23:41
同級10" size相信都無幾多隻比佢可以再細

2700w 推一隻10" 有速度有迫力有量感...又有密度, 還有XLR in...

蝕既原因係因為品牌問題?{:1_340:}

matt88p 發表於 2018-6-16 11:51

其實呢隻嘢係咪為咗配合 atmos 而用{:1_262:}

kitman688 發表於 2018-6-16 14:15

ming2907 發表於 2018-6-15 23:26
JL F110同Sunfire XTEQ10 有無得比

兩隻我都用過,隻f110速度比較慢,但爆發力夠,有時遇到高速勁爆的低頻有跟唔上的古怪伏伏聲……專家都調唔掂!所以用咗一年唔夠就放!所以以貴價超低最多人玩兩吓就放你就知咩事,現用xteq12,可以講速度爆發力樣樣都平均,比舊eq系速度快小小和更有層次和線條!致於威記dd +我都認為高質數,但我就唔敢再用,因份amp太易懷怕怕地啦!

NETDSL0100 發表於 2018-6-16 16:39

kitman688 發表於 2018-6-16 14:15
兩隻我都用過,隻f110速度比較慢,但爆發力夠,有時遇到高速勁爆的低頻有跟唔上的古怪伏伏聲……專家都調 ...

咁eq12個量感如何?

kitman688 發表於 2018-6-16 16:49

一主一副……量感比很多牌子要多!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: Sunfire atmos,有無師兄,用過

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。