NETDSL0100 發表於 2018-6-12 12:18

大家俾d意見

究竟一隻KK MX5000好d定依加一隻MK 1250再加多隻大地震p12好{:1_338:}一隻KK調教上應該易d{:1_340:}MK+大地震就兩種唔同風格既十仔

fishbone8822 發表於 2018-6-12 14:24

兩者速度差距大{:1_259:}

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 18:13

fishbone8822 發表於 2018-6-12 14:24
兩者速度差距大

會唔會同一時間有齊兩種風格定係會互相底消?{:1_333:}

fishbone8822 發表於 2018-6-12 18:22

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 18:13
會唔會同一時間有齊兩種風格定係會互相底消?

互相底消 <---setup問題, 做唔到同步會有可能
但一隻量少反應速度快有線條, 另一隻量大一浸浸較慢......夾出來的效果就...............{:1_332:}

MDLP 發表於 2018-6-12 18:35

唔同sub仔一齊發聲
自己做過小實驗
某些頻率係會有互相抵消情況

P.s.畀自己睇所以寫得好亂

MDLP 發表於 2018-6-12 18:44

以上某兩隻sub仔實驗結果
一隻與另一隻70/75/80Hz有互相抵消
但65Hz以下又無事
如果以單純180反極方法
70-80Hz無事嘅話
但65Hz又會互相抵消
要共存的話
要將其中隻Set分頻LPF喺65-70Hz
Slope最好@24dB

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 19:33

MDLP 發表於 2018-6-12 18:44
以上某兩隻sub仔實驗結果
一隻與另一隻70/75/80Hz有互相抵消
但65Hz以下又無事

咁姐係話,要兩隻負責唔同既段數先唔會底消{:1_333:}

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 20:26

fishbone8822 發表於 2018-6-12 18:22
互相底消

如果咁既話米姐係無可能同一時間有兩隻特性?

MDLP 發表於 2018-6-12 21:20

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 19:33
咁姐係話,要兩隻負責唔同既段數先唔會底消

唔係咁講
我呢個實驗
咁啱係喺70-80Hz
先咁橋用65Hz分頻避到
我有個朋友咁啱喺25-40就無得避
真係要現場度過先知

fishbone8822 發表於 2018-6-12 21:21

NETDSL0100 發表於 2018-6-12 20:26
如果咁既話米姐係無可能同一時間有兩隻特性?

不是無可能, 只係是否理想是關係很多客觀條件影響, 如你空間room modes, 十仔擺位, av廣音機控制力, 設定, 夾線等等...

玩一隻相對比較易, 如果喜歡MK, 建議直接升級X12(水貨性價比高), 易玩得好{:1_249:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家俾d意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。