fishbone8822 發表於 2018-6-3 22:53

tommy1976 發表於 2018-6-3 20:56
放心, 我不是找麻煩的, 只是不太慣看到扮清高的人呢. 講到好似不食人間煙火似的....但明顯就是要借幫助別人 ...

但明顯就是要借幫助別人攪團購《-見到師兄你這句很有意思,我也有個故仔分享

話說有位香港師兄找我幫手澳門買對二手喇叭,他直接來澳門交收順道上來寒舍坐咗陣,觀看我家的zidoo x8 加平民laser 4k投影機,效果眼前一亮,他回港後自行在他的小圈子吹雞團購17台X9s,有在76網站出圖分享

這個行為算不算借助別人搞團購?我就理解成這位香港師兄借助我佢自搞團,團不是我開,錢不是我收,他有冇利益我不知道,但是應該因為我才會有這個團,歸根究底又可以入罪於我{:1_328:}{:1_328:}{:1_328:}

ballgor 發表於 2018-6-3 23:06

fishbone8822 發表於 2018-6-3 22:20
好似係我係幾個月前介紹你用,睇來又要入我死罪

你死硬。卒之明白當日叫我唔好四圍講喺乜意思!{:6_201:}

hmsam 發表於 2018-6-3 23:18

如果你覺得真心分享係攪團購的話, 咁你入黎睇係為左咩?

Ryanlee 發表於 2018-6-3 23:21

点解76 D风氣咁,睇到火都來{:8_362:},莫非只有品牌效應,無理由現今資訊發達,竟出現這種事{:6_121:}

DickLai@G 發表於 2018-6-3 23:24

tommy1976 發表於 2018-6-3 18:13
看了本壇好耐了, 老實說, 你夾其他版友不停吹噓真的睇到好煩, 現在入來這帖又見你, 你同幾個版友吹水一輪 ...

支持發聲,敢怒敢言

希望其他師兄不會對號入座

誤會在所難免,師兄如有疑問何不找admin商討解決辦法?

DickLai@G 發表於 2018-6-3 23:28

hmsam 發表於 2018-6-3 23:18
如果你覺得真心分享係攪團購的話, 咁你入黎睇係為左咩?

一樣米養百樣人
有人無私分享
有人以己度人

josephpoon0506 發表於 2018-6-4 09:44

本人都係用X9S, 我都好奇怪, 點解76post咁少講Zidoo .. 本人部x9s唔係睇76post後 or聽到某位ching講好正而講..
我係長期係hkepc果邊既cd rom, 果邊有位ching好早期就分享x9s (當時仲係firmware v1.4x左右 ) 果邊有做testing分享, 仲有位好有心既CHING去買晒A5, X9S仲有部唔記得係咩MODEL既MDP去測試邊隻出到Blu-ray menu 同stable去播佢12TB海量既movie ..

最終我都揀左x9s因為易用(主要想屋企人開機後, 揀movie wall就可以睇到片), 之前仲係睇一般1080p既片多, 自己用堅sony x9300d, 都少播4k片, 前個幾月, 開始留意atmos, 之前用yamaha 2010唔support atoms, 走去放左y記入左部2手LX89, 都係望過76 post先決定入LX89, 先慢慢習慣上76, x9s用係LX89播4k開始有問題, 有frd都叫我換過條HDMI, 我呢D平民唔想用太貴既HDMI, 有D效果就OK, 爬文見到有條TB買幾百蚊既T系.. 又跟買.. 都仲係有問題, 先再SEARCH下76呢到有無關於X9S既用戶.. 上星期我都出左個post問.. 點解咬唔住signal .. 真係好耐都無人答.. 之後有位好心既ching(小骨兄)肯解答下.. 同分享左少少exp ..

我只想講 .. 咁大個forum, 人地要support營運要收咩費乜費係應該 .. 但都唔係某位ching分享下d唔係大路既product就話人出黎搵食..
上forum大家都係理性分享同討論好了.. 不喜勿插.. 最多我繼續做返cd-rom .. 完

chhanthony 發表於 2018-6-4 10:27

總之唔好自己用嘅就最好,
人地用其他牌子就傻仔,
百家百貨,百貨百客.......完

DickLai@G 發表於 2018-6-4 13:42

chhanthony 發表於 2018-6-4 10:27
總之唔好自己用嘅就最好,
人地用其他牌子就傻仔,
百家百貨,百貨百客.......完 ...

小弟係覺得自己用嘅叫做過得去
師兄用嘅係靚嘢
明明同一件貨,喺人地套system硬係靚聲啲咁{:6_123:}

hmsam 發表於 2018-6-4 13:46

DickLai@G 發表於 2018-6-4 13:42
小弟係覺得自己用嘅叫做過得去
師兄用嘅係靚嘢
明明同一件貨,喺人地套system硬係靚聲啲咁 ...

無錯, 聽完人哋D嘢硬係覺得自己套嘢跟本唔入流{:6_125:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
查看完整版本: 想買Zidoo高清播放器(好似無咩人用)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。