GoHarry@FB 發表於 2018-6-1 23:36

7.1.4 啦叭配置

請問7.1.4

前,中置巳選定啦叭了, 但是

不知道是後置4支重要D,還是天空4支重要D?

我有四個蛋仔啦叭,和4個大功率的書架啦叭。不知道蛋仔作為天空啦叭?定係四個書架啦叭作為天空啦叭好?

請指教

GoHarry@FB 發表於 2018-6-2 09:28

{:1_330:}

PangPang 發表於 2018-6-2 16:43

雖然我也玩緊7.2.4, 但atmos/dts_x片源仍未普及, 暫時天花4隻的發揮及重要性還是較次要 ! {:1_340:}

av81 發表於 2018-6-3 16:30

旦仔喇叭無乜聲架咋,唔裝好過裝

YKCAJ 發表於 2018-6-10 01:11

一樣重要

茶母 發表於 2018-6-10 02:00

我會話一樣重要, 但如果要選, 我會先睇先睇

安裝完計距離, 大聲啲嗰隻裝遠啲,

邊隻易安裝, 如果上牆蛋仔有mount易裝啲,

但我會先處理好安裝困難嘅, 因為如果裝好咗多數唔會再換住,

例如裝天空聲道一定好煩, 咁就駛錢整好佢唔駛煩, 啲蛋仔做住surround先, 之後換都容易啲

GoHarry@FB 發表於 2018-6-11 10:22

thanks for comment
頁: [1]
查看完整版本: 7.1.4 啦叭配置

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。