Billyfish 發表於 2018-6-1 09:38

中置喇叭,配搭唔同牌子嘅前置

啱啱買咗對KEF Q950{:8_395:}
我的媽好正{:8_379:}

咁中置就用緊表哥唔要嘅Dynamic Audio,唔知咩型號,十幾年前產物{:8_374:}
發覺講嘢同音樂啊所有聲都好始含住舊豬油咁,仲要較大8 DB先同對前置一樣咁大聲{:8_369:}
身癢想換埋個中置{:8_375:}

諗緊KEF Q650C好吖
定傑士RP250C/RP450C好呢{:8_380:}

如果用傑士會唔會加返少少戲院味?
因為我都會聽歌所以揀咗KEF前置
定一定要用返同一個系列先夾?{:8_387:}{:8_389:}

sonic76 發表於 2018-6-1 09:53

最好用番同前置同一個系列

alanadc23 發表於 2018-6-1 10:21

matt88p 發表於 2018-6-1 11:02

如果我係你我揀返kef{:1_343:}

peter99 發表於 2018-6-1 11:18

新裝 klipsch RP450 C 。比舊款輕好多!{:6_123:}

PangPang 發表於 2018-6-1 11:43

同一牌子較匹配, 重點是中置喇叭效率是否與左右喇叭相約, 最終仍靠自己耳朵去比較那隻中置最合口味 ! {:1_340:}

wklie 發表於 2018-6-1 12:46

Must use same brand same series.

Billyfish 發表於 2018-6-1 19:44

答案一面倒{:8_380:}
去試聽下先{:8_395:}
但如果用傑士會唔會有多啲戲院味{:8_390:}

josephlok 發表於 2018-6-1 19:55

Q650C好{:6_143:}

cheung2217 發表於 2018-6-1 20:36

樓主 其實呢D問題?你自己都諗到 架啦
頁: [1] 2
查看完整版本: 中置喇叭,配搭唔同牌子嘅前置

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。