alanadc23 發表於 2018-5-31 07:58

wman 發表於 2018-5-31 08:14

話說有個損友無所事事,终日吹水,唔駛做咁,佢有部劍仔 ,我有部 203 ,便提議比試下音效及畫汁 ,見佢下左戰書,便相约在窩居會戰 {:8_384: }大戰三佰回合
論畫汁。。剑仔更有電影感,無咁多味精色素在内,看上去較舒服 ,203 色彩較濃烈及光 ,看耐了眼會很倦!
論聲效。。203 個體積及低頻非常火爆,每一下低頻都大大力,每一個音效都有低頻輸出,但郤遮盖哂其他的细節聲 ,剑仔的低頻需無咁特出 ,但並不是無 ,衹是融合在埸面中,能聽到更多细腻音效,低頻侧是應有侧有。

最後結果當然便是跌錢 {:6_137:}

利申:以上兩部均未有摩改 ,全屬原廠設置,也纯屬兩條友的見解及感覺分享 ,非喜勿插 {:6_162:}

wman 發表於 2018-5-31 08:23

你太唔老實呀

咁多大單元 901 直推 部901慘叫呀大佬

呢位師兄 ,D 大單元喇叭真係有聲出喎,重想㸃{:1_336:}

mcdull 發表於 2018-5-31 10:36

wman 發表於 2018-5-30 14:37
Pac 兄 ,真的齊了,以我的窩居 ,真係無得再攪了

師兄邊到入手?指教下?

matt88p 發表於 2018-5-31 10:53

alanadc23 發表於 2018-5-30 23:49
幾時到你
901 直推 浪費左對1000

都係一句啦, 我呢啲費耳一對,算數吧啦!
唔好成日針住我串我啦,有時間搞好啲你自己套音響好過啦!!明冇??

matt88p 發表於 2018-5-31 10:56

你太唔老實呀

咁多大單元 901 直推 部901慘叫呀大佬

咁你就錯曬啦,噏乜呀你??
原來av amp本身有聲出嘅咩??
係1000 / 880 慘叫就真係冇錯!!

matt88p 發表於 2018-5-31 10:59

wman 發表於 2018-5-31 08:23
呢位師兄 ,D 大單元喇叭真係有聲出喎,重想㸃

冇你咁嘅財力吖嘛,如果我有你咁有錢我實買,我啲錢攞曬嚟搵間大啲嘅屋仔來玩音響,冇錢upgrade, 要慢慢嚟!!
冇好似wman大師你咁喺同一空間瘋狂升超級大單元...... 仲有超大過火數後級!!!
我都好想跟{:6_125:}

tst123 發表於 2018-5-31 11:03

fishbone8822 發表於 2018-5-30 14:57
其實係依set LCR連雀架 + 十仔

雖然我毒得輸小....但都敗在Ken哥隻鍵盤之下...Ken哥害人筆錢...... {:6_ ...

Ologe Twenty subwoofer 仲有貨?

matt88p 發表於 2018-5-31 11:07

wman 發表於 2018-5-31 07:29
matt 兄 對 880&1000用 901直推,我覺無問題,一定得 ,但想有更好效果,非加後级不可 ,以 matt...

不如搵日你有時間上嚟指點下小弟,以你而家嘅功力,應該已經係一人之下萬人之上,可唔可以邀請你過來幫小弟聽下??幫我諗下點樣喺我嘅豆腐潤空間可以發揮得d喇叭好d.!!!放心我唔會用我自己把尺度嘅,問得你意見梗係用你嗰把尺la!!!!同埋放心,搵得你幫手,我實唔會反轉豬肚嘅,做人飲水思源呀嘛, 啱唔啱聽先??

fishbone8822 發表於 2018-5-31 11:16

tst123 發表於 2018-5-31 11:03
Ologe Twenty subwoofer 仲有貨?

咪都係哥隻..........愛貓張木床{:6_136:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 極速踏上退燒之路。。終站

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。