阿定 發表於 2018-5-18 15:33

大家點睇世界杯?無端端又多了個 Now E

仲諗住科水比NOW, 點知今日整個 NOW E......大家點睇??

官方新聞

電訊盈科媒體推出全新「Now E」OTT 服務
一 App 在手 盡享世界級娛樂及體育

Now E夥拍眾多領先及獨家的內容供應商,包括HBO、MOViE MOViE、Now Baogu及Viu,以及頂級國際影業集團^,提供數千小時荷里活猛片、美國劇集、亞洲電影、劇集,及綜藝節目等優質內容。此外,體育愛好者亦可透過同一app收看世界級賽事直播,包括即將揭幕的2018 FIFA世界盃TM。Now E用戶亦可利用於7月推出的「即租即睇」服務,欣賞最新鮮出爐的荷里活及亞洲猛片及演唱會。

Now E將於本月下旬起於蘋果App Store及Google Play下載。每位Now E用戶可登記最多五部裝置,支援兩部裝置同時觀看*,及使用Airplay / Chromecast熒幕投放功能。用戶可透過智能電話、平板電腦、個人電腦及同是新推出的Now E Android電視盒使用服務。

Now E電視盒是首個由香港營運商推出的Google Android TV盒子,並會於香港電訊旗下綜合會員獎賞計劃The Club率先推出,及首先於全線香港電訊及CSL Mobile專門店發售,讓用戶可在大屏幕觀看喜愛內容及從Google Play下載心水的遊戲及電視應用程式。

為配合年青一代對視象消費的習慣,Now E提供無憂的彈性收費模式,用戶除可按月或按季訂購Now E,更破天荒提供按日訂購服務。

Join Now E 好似係最簡單的方法

小瑟 發表於 2018-5-18 16:07

我都想知, 究竟呢個咩料!!!!

阿定 發表於 2018-5-18 16:09

佢又無講有無4K?

其實會唔會畫面靚過 Now TV盒?

G36 發表於 2018-5-18 16:11

邊間係真4k?

小瑟 發表於 2018-5-18 16:14

睇返, 原來即係拆個NOW出來比手機MOBILE DEVICE睇, 再逐樣收費.......價都係平既, 不過我有NOW就好似冇用呢~~~{:6_150:}

小瑟 發表於 2018-5-18 16:15

阿定 發表於 2018-5-18 16:09
佢又無講有無4K?

其實會唔會畫面靚過 Now TV盒?

我諗行得串流都唔會好過BOX掛~~~~

阿定 發表於 2018-5-18 16:37

G36 發表於 2018-5-18 16:11
邊間係真4k?

NOW TV 個兩條 4K 世界杯頻道要比多200蚊,個4K應該唔會太廢吧

lkw2005 發表於 2018-5-18 16:55

作為多年支持的舊客戶,如果最後一定要我比880我會選擇睇viutv

jason4eva 發表於 2018-5-18 17:34

如果HKD1288買個盒子, 個盒子spec吾後落, 又俾自己隨意裝app, 又俾用戶看曬所有2018世界杯賽事和VIU(黃色)所有高清(1080p)片12個月, 我覺得吾貴.

我以前都系now用戶但大廈個pccw線最多只得8Mb, 最多只可以看720p. 浪費曬D高清電影和節目. 嬲嬲地cut成差不多一年.
如果用這個盒子經wifi上網看, 應該可以看到1080...小弟有點心動. 吾知其他師兄有咩看法.

michael123 發表於 2018-5-18 20:50

聽聞行3Mbps,畫質好到去邊心中有數啦

唔計畫質,行OTT直播睇波點都有延遲啦,呢啲OTT死症

不過佢咁樣出就真係方便囉
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 大家點睇世界杯?無端端又多了個 Now E

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。