gwhisky 發表於 2018-4-17 11:25

中置推介

大家好

想升級中置,想問大家意見,audio physic celsius定係JBL LSC好?

前置:psb synchrony one (4ohm)
中置:b&w cmc
後置:b&w cm1
Av amp: pioneer lx86

想問下大家意見:

1. 如果cmc升級celsius或LSC, 有明顯提升嗎?
2. Av amp夠唔夠力推celsius或LSC?

先謝謝各位大哥!{:1_328:}

gsir 發表於 2018-4-17 13:43

個人覺得中置夾返你D前置聲底好 d

matt88p 發表於 2018-4-17 14:20

我建議你唔好玩LSC,對比師兄你而家係統lsc聲音太突出.

gwhisky 發表於 2018-4-17 17:04

gsir 發表於 2018-4-17 13:43
個人覺得中置夾返你D前置聲底好 d

Psb 中置好似麻麻。。

gwhisky 發表於 2018-4-17 17:05

matt88p 發表於 2018-4-17 14:20
我建議你唔好玩LSC,對比師兄你而家係統lsc聲音太突出.

師兄,有咩好推介?

mark1 發表於 2018-4-17 21:35

前3 最好同系列, 過渡 連貫 夾聲差好遠, 即係有聲由左走去右右去左會唔覺係3 隻喇叭。
後最好都係,唔得的話, 前一組,後一組,兩小隊最好都各自同系列。

ken01010 發表於 2018-4-18 09:36

全套盡量同系,如果唔得,就選擇同一品牌
再唔得,起碼左中右要用到同系或同品牌
否則好難夾聲

s92204 發表於 2018-4-25 11:08

師兄,你覺得 cmc差啲咩呢?
會唔會考慮下 cmc2 s2? 或者htm?
我之前都有考慮過,不過我最後搵到隻Adam classic mk3 active centre
好夠爆炸力,人聲突出圓潤,氣氛好舒服!
誠意推介
頁: [1]
查看完整版本: 中置推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。