AskaLung@FB 發表於 2018-4-14 23:13

吾知有冇人睇緊NETFLIX 個太空迷航電視劇?

嘩!我覺得超好睇{:1_328:}

hunghung4 發表於 2018-4-15 05:09

原創太空劇{:6_128:}
請問用什麼音效?

AskaLung@FB 發表於 2018-4-15 09:55

hunghung4 發表於 2018-4-15 05:09
原創太空劇
請問用什麼音效?

我都吾知喎,我用緊部死人sony剩係出到plus+

morrise 發表於 2018-4-15 11:07

AskaLung@FB 發表於 2018-4-15 09:55
我都吾知喎,我用緊部死人sony剩係出到plus+

我ARC出到atmos~!
有Dolby vision!

依套正呀, 音效唔錯!
劇情又夠科幻!
已極速煲完!

成日"Danger~~~!!!" 個外星人

tkw67 發表於 2018-4-15 12:46

morrise 發表於 2018-4-15 11:07
我ARC出到atmos~!
有Dolby vision!

C兄請問Netflix點先可以出到atmos?我用LG同Apple tv Netflix app都冇…

JonesChan 發表於 2018-4-15 15:03

有atmos,正喎。。。開嚟睇吓先。。。
謝謝報料

morrise 發表於 2018-4-15 15:52

tkw67 發表於 2018-4-15 12:46
C兄請問Netflix點先可以出到atmos?我用LG同Apple tv Netflix app都冇…

經測試後,發現
1.部機解到atmos.
2.網速夠快
佢先會出atmos 訊號比你,
即係我手機開netflix apps, 睇佢同一部劇,
佢連簡介都唔會寫有atmos 比你.

電視我試左兩部, 都係一部出到, 一部出唔到.
LG C7P

Letv 65max

我連PS4 pro 都試埋.
係PS4 個version 度都係出唔到.只係出到HD

PC 就一定要裝左atmos 解碼先會show 出尼.

小小Pat 發表於 2018-4-15 16:36

morrise 發表於 2018-4-15 15:52
經測試後,發現
1.部機解到atmos.
2.網速夠快

要出ATMOS,只有WIN 10, XBOXOneS/X, LG 2017 OLED, NETFLIX官網Q&A有講。{:1_341:}

morrise 發表於 2018-4-15 18:19

小小Pat 發表於 2018-4-15 16:36
要出ATMOS,只有WIN 10, XBOXOneS/X, LG 2017 OLED, NETFLIX官網Q&A有講。

你試下用LG....用光纖都一樣出唔到atmos ...
或HDMI線1.3....
寬頻得8MB...唔夠bandwidth.......
係硬件上有分別,
唔夠快...行唔到~!
or 解到....出唔到...!

PC win 10 唔係microsoft store 裝返個APPS 都set 唔到行atmos.
只會show 有HD 5.1.....

AskaLung@FB 發表於 2018-4-15 18:32

都吾明Sony 點解出吾到atoms ,真係後悔買Sony,連嗰DV都未用得到{:1_250:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 吾知有冇人睇緊NETFLIX 個太空迷航電視劇?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。