bbmimiling 發表於 2018-4-5 02:25

Mk sound m7 中置價錢

新仔上路,請问Mk sound m7 中置现在停産了嗎?市價大约多少?可否只買一隻做中置?何處有貨?先謝各C兄

taxileung18 發表於 2018-4-5 12:12

二手市場有,留意吓

風仔風仔仔 發表於 2018-4-5 12:46

https://www.price.com.hk/product.php?p=252208&gp=16

JKC710 發表於 2018-4-5 17:29

PMED

bbmimiling 發表於 2018-4-5 22:54

C兄的是pm7,太大了。想順便问一问各c 兄,如果用作中置,mk m7要4000元1隻,但KEF LS 50只是3500元1隻。看spec, KEF LS50 好似好的。小弟用緊KEF R100 做前置。真他surround 用緊mirage.

fishbone8822 發表於 2018-4-5 23:11

C兄的是pm7,太大了。想順便问一问各c 兄,如果用作中置,mk m7要4000元1隻,但KEF LS 50只是3500元1隻。看s ...

咁用返KEF中置正路d

溫提: KEF LS50 唔易推得好, 對功放有一定要求{:1_259:}

JonesChan 發表於 2018-4-5 23:16

C兄的是pm7,太大了。想順便问一问各c 兄,如果用作中置,mk m7要4000元1隻,但KEF LS 50只是3500元1隻。看s ...

LS50唔會太大?
正方型好似有啲難放喺電視下面喎。。。

bbmimiling 發表於 2018-4-5 23:23

fishbone8822 發表於 2018-4-5 23:11
咁用返KEF中置正路d

溫提: KEF LS50 唔易推得好, 對功放有一定要求

馬仔SR6009 每聲道推力185w.可推嗎?

bbmimiling 發表於 2018-4-5 23:25

JonesChan 發表於 2018-4-5 23:16
LS50唔會太大?
正方型好似有啲難放喺電視下面喎。。。

電视後面有層架,放在層架上的,所以是放在电视机上面。

JonesChan 發表於 2018-4-5 23:30

bbmimiling 發表於 2018-4-5 23:25
電视後面有層架,放在層架上的,所以是放在电视机上面。

其實我都覺得放電視上面係方便啲嘅。
但係最後睇咗好多師兄嘅相,基本每位都係放喺電視下面。
最後都盡量搵位放下面,不過其實放電視上面同放下面嘅分別係咩呢?
頁: [1] 2
查看完整版本: Mk sound m7 中置價錢

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。