ernietse 發表於 2018-5-23 22:23

Blondie: Rapture {:8_397:}

From now to listen back, they are the grandmother of NEW WAVE music in late 70's, I think they are OLD-SEA-FLOOD band enough to be enjoyed here {:8_376:}

https://www.youtube.com/watch?v=pHCdS7O248g

pHCdS7O248g

Msuper 發表於 2018-5-24 11:36

tlsk 發表於 2018-5-23 18:26
M兄的資料相當有價值,唔講都唔知何許人...

tlsk兄,里只碟裡面有呢首歌喎,本身禾對民歌興趣不大,舊年聽到 Band Sound 版本就超鍾意呢個版,
唔知里有茂聽過呢個版本 (2016年尾出碟的)。網上搵到有4個版本,里地鍾意邊個呀 ? (我估 DSH like 陳迪匡_版本)
民歌版真係要揀的話,禾揀 Albert !

Band Sound,呢個 MV 係咪熟口熟面,禾做過簽名檔囉!
里地真係做到了"Rock the Ballad" {:6_193:}
GJ1iPgRy3W0

鄭中基
KmjTjqmmf00

區瑞強
fSi9SONkpwA

陳迪匡
ufaNaeE8p5Y

tlsk 發表於 2018-5-24 17:16

Msuper 發表於 2018-5-24 11:36
tlsk兄,里只碟裡面有呢首歌喎,本身禾對民歌興趣不大,舊年聽到 Band Sound 版本就超鍾意呢個版,
唔 ...

E兄like邊個版本我就唔知,我就鍾意Bobby Chan 原唱版本.

文次郎 發表於 2018-5-24 17:48

奶媽出場啦………

old8woman 發表於 2018-5-24 20:00

文次郎 發表於 2018-5-24 17:48
奶媽出場啦………

文次郎師兄,你圖中的CD膠套在那裡可以買到?
看來這種方式比膠盒節省地方

ernietse 發表於 2018-5-24 23:34

tlsk 發表於 2018-5-24 17:16
E兄like邊個版本我就唔知,我就鍾意Bobby Chan 原唱版本.

Sam Hui: Me And The Elephant{:8_400:}

https://www.youtube.com/watch?v=3mS_yZbmqVA

3mS_yZbmqVA

ernietse 發表於 2018-5-25 00:23

THE BEE GEES:COME ON OVER {:8_377:} {:8_371:} {:8_400:}

https://www.youtube.com/watch?v=lAnousbgBv4

lAnousbgBv4

文次郎 發表於 2018-5-25 10:29

old8woman 發表於 2018-5-24 20:00
文次郎師兄,你圖中的CD膠套在那裡可以買到?
看來這種方式比膠盒節省地方 ...

不必客氣,靚衫+好酒的oldwoman!

這些PVC袋是我的大陸朋友幫我做!一次要訂二千個,當時真係覺得好多,現在用吓用吓都八八九九了,個人覺得都幾好用,每樣事和用品有好和不好之處!
好 --- 不用CD膠盒,一個大膠箱,放得落很多很多。
不好 --- 一定要打橫放,如果打平放,日子有功,會有碟印(如我放的圖片)。

現在,這些PVC我多數放電影DVD。

如有興趣,找膠袋店訂做,我可以提供尺寸。

old8woman 發表於 2018-5-25 13:49

文次郎 發表於 2018-5-25 10:29
不必客氣,靚衫+好酒的oldwoman!

這些PVC袋是我的大陸朋友幫我做!一次要訂二千個,當時真係覺得好多, ...

謝謝你的回覆!
現在知道了……

文次郎 發表於 2018-5-25 17:29

周玉玲在一九七九年出咗二張碟咁大把,本人十分喜歡嗰首 面對得失,亦崇拜填詞人盧國沾老師。

頁: 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。