Stanleylai 發表於 2018-2-25 07:39

fishbone8822 發表於 2018-2-23 14:53
這款威記十仔朋友也用緊, 可搵重野壓住佢更好, 一來唔會走位..二來聲音也會穩定D(因減少微震)

Kl ...

師兄我地是地毯,可唔可以唔壓

fishbone8822 發表於 2018-2-25 09:09

Stanleylai 發表於 2018-2-25 07:39
師兄我地是地毯,可唔可以唔壓

如果爆得勁隻十唔會移位都OK{:1_254:}

其實壓也簡單, 去介一塊黑麻石也可以又靚仔{:1_326:}

bbsai 發表於 2018-2-25 09:58

Stanleylai 發表於 2018-2-25 05:22
杰士原來甘冷門,點解?甘大家一般都玩咩音響?

只係年代問題, 每期都有不同品牌比較hit.

Stanleylai 發表於 2018-2-25 11:38

fishbone8822 發表於 2018-2-25 09:09
如果爆得勁隻十唔會移位都OK

其實壓也簡單, 去介一塊黑麻石也可以又靚仔...

好的好的,唔該曬Ching. 哈哈,但很好奇細細隻十寸仔功率又唔算大真係可以爆到移位甘西利?同埋本身隻箱已經好重

matt88p 發表於 2018-2-25 13:36

Stanleylai 發表於 2018-2-25 05:24
我諗個廳唔夠長投影呀,依家部電視65吋都覺得有小小近,投影會唔會大得濟? ...

梳化到電視有幾多位??幾多呎長??

Stanleylai 發表於 2018-2-25 14:03

matt88p 發表於 2018-2-25 13:36
梳化到電視有幾多位??幾多呎長??

10尺

matt88p 發表於 2018-2-25 16:16

Stanleylai 發表於 2018-2-25 14:03
10尺

十呎真係110"都細呀!!
我講真㗎,你未開始玩投影你未必明白,玩嗰班就絕對明白我嘅感覺!!

Stanleylai 發表於 2018-2-25 16:39

matt88p 發表於 2018-2-25 16:16
十呎真係110"都細呀!!
我講真㗎,你未開始玩投影你未必明白,玩嗰班就絕對明白我嘅感覺!!   ...

你意思係十呎,110寸電視都會覺得細?
而我個位真係不大,投影部機隨時要裝係頭頂射埋個牆到,甘大細會等於幾大既電視?

matt88p 發表於 2018-2-25 16:43

Stanleylai 發表於 2018-2-25 16:39
你意思係十呎,110寸電視都會覺得細?
而我個位真係不大,投影部機隨時要裝係頭頂射埋個牆到,甘大細會等 ...

十呎100"絕對冇問題,當然要揀啱projector
我遲啲就係十呎睇1332.35:1,比例上我覺得叫做OK,可以大啲仲好{:1_332:}

Stanleylai 發表於 2018-2-25 17:06

matt88p 發表於 2018-2-25 16:43
十呎100"絕對冇問題,當然要揀啱projector
我遲啲就係十呎睇1332.35:1,比例上我覺得叫做OK,可以 ...

哈哈,听落好正,感謝師兄idea!甘畫質方面有無4k 電視效果
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 新手分享+求指教 denon 配杰士

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。