MDLP 發表於 2018-2-15 19:29

wman 發表於 2018-2-15 19:17
我環境所限,要距離一致,前三或可以,其他的相信不可能了!

前面三隻距離一樣好重要

wman 發表於 2018-2-15 20:56

MDLP 發表於 2018-2-15 19:29
前面三隻距離一樣好重要

前三一致,绝無問題,現在已經是。

Noic 發表於 2018-2-15 22:48

wman 發表於 2018-2-15 12:12
大眼仔遮左幕小小,慶幸看戲時並沒有遮檔,全入目

師兄, 沒遮擋就好啦!祝你新年玩新玩具,心想事成 !吉星(聲)拱照!

jason1969 發表於 2018-2-16 10:41

Congratulation!{:6_149:}

matt88p 發表於 2018-2-16 14:02

Wman 由我初初識你,畀我由你唔係JBL毒到你變咗JBL,見住你入門JBL去到旗艦,依家仲要話諗住玩1400, 見住你由凡人進入神級,真係正!!
有一樣嘢真心欣賞你,你對影音熱血,用盡一切方法改變自己屋企環境都要做到,呢一份熱血唔係嗰個師兄做到,有啲又要驚老婆又要乜乜物物, 諸多藉口,要做邊有話唔得?只要堅持,一定能達到心目中想要影院.
期待你嚟緊3900 or 1400愈玩愈勁,不過最怕你換咗之後等一陣又話升sk2!!{:8_390:}

cwdicky 發表於 2018-2-16 16:46

Ching 前置用哪隻行biamp?

cwdicky 發表於 2018-2-16 16:47

jj3380 發表於 2018-2-15 18:13
咁高興,我都晒下部Crown dci先,我一直都推薦比認識我嘅師兄,速度快,控制力好,價錢又合理,最正係機 ...

看來冇crown浪費了大陰唇

jj3380 發表於 2018-2-16 18:36

cwdicky 發表於 2018-2-16 16:47
看來冇crown浪費了大陰唇

Crown夾jbl未必係最好,但始終來自同一血脈,聲底同速度就一定夾,再以C/P值計,Crown同jbl算扺玩到極。

wman 發表於 2018-2-16 21:56

matt88p 發表於 2018-2-16 14:02
Wman 由我初初識你,畀我由你唔係JBL毒到你變咗JBL,見住你入門JBL去到旗艦,依家仲要話諗住玩1400, 見 ...

matt 兄,你入神級都未輪到我喇,我都重學緊及不停請教各師兄

但都好多謝你引我入局 {:6_176:}

wman 發表於 2018-2-17 12:43

MDLP 發表於 2018-2-15 15:21
應該個gain校到cal完每個ch都接近0dB包括sub仔

昨日有時間再 cal 下,因有些喇叭距離問題,最後都是去到這步暫時收貨 。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: 雞年最後開箱 &2018 打㡳篇,Crown Dci 8600 & 4300

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。