Zin 發表於 2018-2-4 19:44

horacetanghh 發表於 2018-2-4 09:15
Xbox One 同 LG 2017 OLED TV 嘅 Netlex app 都支援 Dolby Atmos(但係用 Dolby Digital Plus format, 所 ...

串流的話,畫未必及得上 4K 藍光,聲都會係,但至少比 DD 5.1來得震撼,有始終好過無!

mikiche 發表於 2018-2-4 21:24

Zin 發表於 2018-2-4 19:41
跟據 Netflix 所言:

現在,Microsoft 的 Xbox One、Xbox One S,以及 2017 LG OLED 電視都可支援 Dolby ...

多謝指教{:8_387:}
如果電視機已能提供唔錯嘅音效,絕對要放咗考慮之列 {:8_395:}

mikiche 發表於 2018-2-4 21:27

Zin 發表於 2018-2-4 19:44
串流的話,畫未必及得上 4K 藍光,聲都會係,但至少比 DD 5.1來得震撼,有始終好過無! ...

先照顧大家的需要,先至有空間照顧小我的需要 {:9_422:}

Zin 發表於 2018-2-4 21:38

mikiche 發表於 2018-2-4 21:24
多謝指教
如果電視機已能提供唔錯嘅音效,絕對要放咗考慮之列   ...

師兄如果已經有 AMP 可{:6_136:} 出 ATMOS的話,買 Xbox One S 有優勢,如果無又只是能夠換電視的話就只有 LG 一個品牌可選,至於咩型號真係要試過至知嘞

mikiche 發表於 2018-2-4 22:14

Zin 發表於 2018-2-4 21:38
師兄如果已經有 AMP 可 出 ATMOS的話,買 Xbox One S 有優勢,如果無又只是能夠換電視的話就只 ...

無 Amp 好耐啦 {:6_123:}
但小朋友大咗啲,新租嘅地方又大咗啲,可以考慮大番啲嘅電視 {:6_134:}
再次多謝師兄的貼士 {:1_347:}

Zin 發表於 2018-2-4 22:25

mikiche 發表於 2018-2-4 22:14
無 Amp 好耐啦
但小朋友大咗啲,新租嘅地方又大咗啲,可以考慮大番啲嘅電視
再次 ...

看來找到出路了,咁我等睇師兄嘅電視開箱文{:6_138:}

76真好,有問有答有出路{:6_136:}

mikiche 發表於 2018-2-5 08:59

Zin 發表於 2018-2-4 22:25
看來找到出路了,咁我等睇師兄嘅電視開箱文

76真好,有問有答有出路...

最緊要行出咗第一步,要追番好多新技術嘢{:6_153:}
申請畢直又係漫漫長路 {:6_165:}

大家有乜心得意見,請繼續多多指教 {:6_128:}

Zin 發表於 2018-2-5 09:47

mikiche 發表於 2018-2-5 08:59
最緊要行出咗第一步,要追番好多新技術嘢
申請畢直又係漫漫長路

係無 AMP 加持下,只換電視的話,SONY 有內置 NETFLIX的真係無得輸,可惜大鋪未必有得 SHOW 比你睇……{:6_136:}

mikiche 發表於 2018-2-7 22:41

原本都心儀 Sony,但近日 DV 嘅問題,令人一窒 {:6_121:}
睇完來龍去脈,似乎係 Sony 現役機能力有不逮,要 Dolby Lab (或訊號輸出方)配合。
雖然今日以Netflix為主要內容,但亦望日後可駁影碟觀賞。
所以其他牌子嘅師兄們,可以分享一下你們睇 Netflix 嘅體驗嗎? {:6_125:}

小瑟 發表於 2018-2-9 10:55

mikiche 發表於 2018-2-3 20:51
除咗無敵的A1,有無其他 model 介紹?

A1絕對唔係無敵呀~
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 想搵部4K TV 睇 Netflix,有乜好介紹?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。