Benlu 發表於 2018-1-28 20:51

老秦超值組合

期待已久嘅老秦十仔9115D及後級7250終於返到屋企,我本身玩音響唔耐,所以講嘅都系個人感受,諸位高手請多多包涵!
    係鬍鬚叔叔駁仔線後,我即刻攞返自己啲試機碟出嚟感受下先,功夫熊貓2,系监房飛虎女拒絕阿寶外出而踏地嘅果ㄧ脚,我已經揾番當時系UA戲院嘅感覺; 而試4k版變3,開頭博派飛船突圍還擊一幕,炮火ㄧ下下迎面打過嚟到堕落至月球表面,坐系梳花嘅我都忍唔住縮ㄧ縮,啲低頻系咁ㄧ浪浪涌埋嚟,真系好正。跟住試鋼鐵超人,人類戰機向外星人開火,感覺15mm嘅穿甲彈系身邊略過,子彈落地以至塵土飛揚,整個過程一絲不茍,錯落有致。
    初步試機之後覺得,老秦9115D的確為新ㄧ代旗艦產品,如果屋企擺得落而又唔介意佢嘅背景真系可以一試,相信唔會比其它知名品牌差; 至於後級7250,你用過後會覺得超值。我買果陣都曾經心大心細,畢竟第一次用國貨嘅十仔同後级,家下終於可以放下所有疑慮。喱套組合,如果再煲多一段時間,應該會有更理想表現,而我梗系會用唔同嘅4k碟喂飽佢喇{:1_338:}
   聽鬍鬚叔叔講,我下一步可以試下換返啲快速啲嘅喇叭線,不過應該係過年之後嘅事,界時再同大家分享{:9_432:}

wman 發表於 2018-1-28 21:50

老秦十仔確係不差的 {:6_193:}

fm31331 發表於 2018-1-28 22:45

原來師兄都係同道中人{:6_176:} ,真係識貨{:6_193:}

alanadc23 發表於 2018-1-29 08:05

wman 發表於 2018-1-29 08:13

alanadc23 發表於 2018-1-29 08:05
超正又加後級 又轉大十仔

等緊你 svs 16u 開箱 {:6_138:}

alanadc23 發表於 2018-1-29 09:10

ctmctm2012 發表於 2018-1-29 09:30

{:6_193:} {:6_193:}

Benlu 發表於 2018-1-29 12:02

alanadc23 發表於 2018-1-29 09:10
試十仔 都係推 terminator 5

好,等我揾隻試下先{:9_430:}

PP-HK 發表於 2018-1-30 11:57

試下除網, D聲更出更直接

jason1969 發表於 2018-1-30 12:11

恭喜{:6_149:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 老秦超值組合

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。