AHFUTIGER 發表於 2018-3-19 23:32

horacetanghh 發表於 2018-3-16 14:26
我只係將只中一隻梳化腳放在震子塊pad上,而其他腳就用跟來的橡膠”質”乘起(所以成張梳化會升高少少).

...

咁樣唔會爛?sofa 壓住

catlung 發表於 2018-3-20 07:27

嗰個位坐唔到、 因為在後面呢架無問題!

horacetanghh 發表於 2018-3-20 10:13

AHFUTIGER 發表於 2018-3-19 23:32
咁樣唔會爛?sofa 壓住

其實butt kicker 原本個design 就係叫你咁用(個butt kicker 三千幾, 張sofa(真皮嘅)就一萬幾千或上二,三萬c 我估唔係個個用家都願意割開張sofa 去裝震子.

圖中所示, buttkicker 連住震子塊橡膠pad, 就係俾你乘隻sofa 腳上去,去轉震, 而另外幾粒橡膠”質”,就係俾你攝入其餘sofa 腳用

catlung 發表於 2018-3-20 11:53

horacetanghh 發表於 2018-3-20 10:13
其實butt kicker 原本個design 就係叫你咁用(個butt kicker 三千幾, 張sofa(真皮嘅)就一萬幾千或上二,三 ...

係! 我張梳化裝咗轆所以唔可以咁做、 但現在裝喺裏面效果相當好{:6_122:}

Kevin70 發表於 2018-3-20 12:12

其實butt kicker 原本個design 就係叫你咁用(個butt kicker 三千幾, 張sofa(真皮嘅)就一萬幾千或上二,三 ...

師兄請問這個震子在那裡可買到,有詳細資料嗎?安裝容易嗎?

horacetanghh 發表於 2018-3-20 13:17

Kevin70 發表於 2018-3-20 12:12
師兄請問這個震子在那裡可買到,有詳細資料嗎?安裝容易嗎?

你可以在 facebook search “buttkicker HK”, 有香港代理資料.

我就係喺前年嘅會展影音 show, 見到佢安裝容易又幾過癮,價錢又ok, 所以先買. 依件野其實幾ok, 尤其夜晚唔洗開到個sub woofer 太大聲 (重低音好傳聲, 怕影響鄰居), 都可以有震撼感覺 (佢用你 AV amp 的sub woofer out 作source,如果你部AV amp 有兩個sub woofer out, 就ok).

但佢有兩個缺點:
1.無任何顯示震動setting 的大細level,要靠自己feel去set 大細 level
2.如用無線(一般人都會用,除非你由amp 拉線去butt kicker),有機會受你家中其他wireless signal 干擾, 以至無端端自己震

AHFUTIGER 發表於 2018-4-17 18:08

買咗芝曼尼電交,係舒服好多,但又想裝振子,本身睇啱Clark Synthesis TST329 ,但真係唔知點裝⋯有冇ching指點下?有諗過用butterkicker , 又晤知效果點

17wb 發表於 2018-4-17 20:13

我張兹曼尼(6年前買)2坐位,當時坐左唔夠一個月發現一邊凹d⋯打去叫師傅來睇,佢求其加d海棉但又唔到位,見到佢响的態度都知買錯款,以後唔會再買彈弓底的sofa。

Jazzgd1 發表於 2018-4-19 20:00

AHFUTIGER 發表於 2018-4-17 18:08
買咗芝曼尼電交,係舒服好多,但又想裝振子,本身睇啱Clark Synthesis TST329 ,但真係唔知點裝⋯有冇ching ...

我都係同牌子,等你報告

AHFUTIGER 發表於 2018-4-27 08:00

Jazzgd1 發表於 2018-4-19 20:00
我都係同牌子,等你報告

最後我買咗buttkicker , 可以放係sofa中間,佢真心方便,但無缐係會無la la震,最後升決定拉缐,效果好滿意
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: 舒適梳化比睇戲用

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。