KennyTam@FB 發表於 2018-1-12 15:24

無端端……整多對

無厘頭貼牆紙, 跟住無厘頭入條喇叭線係牆紙入面, 跟住冇理頭整多對唔知係 Front Height 定 Ceiling.

matt88p 發表於 2018-1-12 15:39

C hing 你呢對喇叭作用係乜嘢,atmos錯擺位,front height錯角度...... {:1_332:}

mksoundhk 發表於 2018-1-12 16:29

matt88p 發表於 2018-1-12 15:39
C hing 你呢對喇叭作用係乜嘢,atmos錯擺位,front height錯角度......

{:6_176:}
咪鬼咁直接喇

alanadc23 發表於 2018-1-12 16:31

matt88p 發表於 2018-1-12 16:52

mksoundhk 發表於 2018-1-12 16:29
咪鬼咁直接喇

咁小弟應該點講??
兜一大個圈不如直接講啦{:1_332:}

matt88p 發表於 2018-1-12 16:53

alanadc23 發表於 2018-1-12 16:31
彈唔緊要 最緊要教埋點處理

你教路啦,音響知識我邊夠你嚟!?

KennyTam@FB 發表於 2018-1-12 16:53

衰在心大心小,原本諗住行5.1.2, 突然手痕貼牆紙, 又多對小喇叭, 乜都試下, 從錯誤中學習, 又或者得出估不到的效果, 喇叭身外物, 唔得拆咗再嚟過

KennyTam@FB 發表於 2018-1-12 16:54

matt88p 發表於 2018-1-12 16:52
咁小弟應該點講??
兜一大個圈不如直接講啦

點講冇乜所謂, 志在開心share

alanadc23 發表於 2018-1-12 16:57

matt88p 發表於 2018-1-12 17:04

KennyTam@FB 發表於 2018-1-12 16:54
點講冇乜所謂, 志在開心share

師兄試下喺淘寶搵隻L架, 將front height高音指向個角度交返去你頭頂上面1-2feet位置.{:1_254:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 無端端……整多對

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。